Хан Пијесaк: За 22 минута изнијели касу са 185.000 КМ

Небојша Томашевић
Хан Пијесaк: За 22 минута изнијели касу са 185.000 КМ

Хан Пијесак - Полиција трага за тројицом провалника који су провалили у Павловић интернешнел банку у Хан Пијеску и украли сеф са 185.000 марака.

Лопови су обили експозитуру у улици Српске војске у четвртак у 2.15 часова и за 22 минута извели своју “операцију” - изнијели сеф са новцем и побјегли. Према незваничним информацијама, провалници су прво исјекли каблове аларма, а затим развалили улазна врата и ушли по плијен.

Пљачку су снимиле камере видео-надзора банке који провалници нису успјели да онеспособе.

Извор близак истрази је казао да су провалници након изласка из банке отворили сеф и из њега узели новац.

- Сеф су бацили у поток близу банке. Одатле су побјегли возилом. Полиција је због ове пљачке приводила неколико особа и испитала их, али нико није осумњичен - казао је извор близак истрази.

Додао је да су провалници имали помагаче који су их чекали испред банке.

- Утврђено је да их је напољу чекао аутомобил којим су побјегли. Сеф је доста тежак и сигурно га нису могли сами изнијети и натоварити у возило - рекао је овај извор “Гласа Српске”.

У ЦЈБ Источно Сарајево је потврђено да је опљачкана Павловић банка у Хан Пијеску. Казали су да им је провала пријављена у четвртак ујутро око седам часова.

- Увиђајем је утврђено да су провалници, засад непознате особе, прво демонтирали аларм на банци. Након уласка у унутрашњост објекта они су демонтирали и касу банке у којој је била засад неутврђена количина новца и однијели је. У току је истрага с циљем идентификовања и хапшења починилаца ове тешке крађе - рекли су у полицији.

До закључења овог броја “Гласа Српске” у петак провалници нису били ухапшени.

У Павловић банци су казали да снимци камера показују да су пљачку починиле три особе.

- Видео-надрзор показује да су они у банку упали у четвртак, два часа и 15 минута иза поноћи и да је све трајало око 22 минута. Украден је сеф са новцем, а и причињена је мања штета на инвентару - речено је у Павловић банци.

Ово је прва пљачка банке у Републици Српској од почетка године.

Раније пљачке

Највећа количина новца из Павловић банке украдена је 2005. године. Тада су разбојници пресрели возило које је транспортовало новац ове банке и украли 1,8 милиона марака. Полиција је расвијетлила тај случај, а за организовање ове пљачке осумњичен је Анес Курбеговић. Павловић банка била је на мети и у Бијељини 2013. године када су два лопова украла 28.000 марака. Експозитура у Источном Сарајеву опљачкана је 2009. године, а украдено је 30.000 КМ. Ова пљачка је расвијетљена.

 

Банке:

 

Из Рајфајзен банке у сарајевском насељу Грбавица 22. априла 2015. два маскирана разбојника пријетећи оружјем украла 20.000 марака.

Интеса Санпаоло банка опљачкана 10. априла 2015. године када је непознати разбојник ушао у банку те пријетећи пиштољем од радника украо 30.000 марака.

Банка Српске у Сарајеву опљачкана 6. фебруара 2015. године и тада су два разбојника украла 10.000 марака.

Уникредит банка у Котор Варошу опљачкана је када су тројица непознатих разбојника украла 192.000 марака 15. августа 2014. године.

Нову банку у улици Краља Алфонса у центру Бањалуке опљачкала су двојица непознатих разбојника и украла око 30.000 марака 8. јула 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана