Han Pijesak: Za 22 minuta iznijeli kasu sa 185.000 KM

Nebojša Tomašević
Han Pijesak: Za 22 minuta iznijeli kasu sa 185.000 KM

Han Pijesak - Policija traga za trojicom provalnika koji su provalili u Pavlović internešnel banku u Han Pijesku i ukrali sef sa 185.000 maraka.

Lopovi su obili ekspozituru u ulici Srpske vojske u četvrtak u 2.15 časova i za 22 minuta izveli svoju “operaciju” - iznijeli sef sa novcem i pobjegli. Prema nezvaničnim informacijama, provalnici su prvo isjekli kablove alarma, a zatim razvalili ulazna vrata i ušli po plijen.

Pljačku su snimile kamere video-nadzora banke koji provalnici nisu uspjeli da onesposobe.

Izvor blizak istrazi je kazao da su provalnici nakon izlaska iz banke otvorili sef i iz njega uzeli novac.

- Sef su bacili u potok blizu banke. Odatle su pobjegli vozilom. Policija je zbog ove pljačke privodila nekoliko osoba i ispitala ih, ali niko nije osumnjičen - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su provalnici imali pomagače koji su ih čekali ispred banke.

- Utvrđeno je da ih je napolju čekao automobil kojim su pobjegli. Sef je dosta težak i sigurno ga nisu mogli sami iznijeti i natovariti u vozilo - rekao je ovaj izvor “Glasa Srpske”.

U CJB Istočno Sarajevo je potvrđeno da je opljačkana Pavlović banka u Han Pijesku. Kazali su da im je provala prijavljena u četvrtak ujutro oko sedam časova.

- Uviđajem je utvrđeno da su provalnici, zasad nepoznate osobe, prvo demontirali alarm na banci. Nakon ulaska u unutrašnjost objekta oni su demontirali i kasu banke u kojoj je bila zasad neutvrđena količina novca i odnijeli je. U toku je istraga s ciljem identifikovanja i hapšenja počinilaca ove teške krađe - rekli su u policiji.

Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” u petak provalnici nisu bili uhapšeni.

U Pavlović banci su kazali da snimci kamera pokazuju da su pljačku počinile tri osobe.

- Video-nadrzor pokazuje da su oni u banku upali u četvrtak, dva časa i 15 minuta iza ponoći i da je sve trajalo oko 22 minuta. Ukraden je sef sa novcem, a i pričinjena je manja šteta na inventaru - rečeno je u Pavlović banci.

Ovo je prva pljačka banke u Republici Srpskoj od početka godine.

Ranije pljačke

Najveća količina novca iz Pavlović banke ukradena je 2005. godine. Tada su razbojnici presreli vozilo koje je transportovalo novac ove banke i ukrali 1,8 miliona maraka. Policija je rasvijetlila taj slučaj, a za organizovanje ove pljačke osumnjičen je Anes Kurbegović. Pavlović banka bila je na meti i u Bijeljini 2013. godine kada su dva lopova ukrala 28.000 maraka. Ekspozitura u Istočnom Sarajevu opljačkana je 2009. godine, a ukradeno je 30.000 KM. Ova pljačka je rasvijetljena.

 

Banke:

 

Iz Rajfajzen banke u sarajevskom naselju Grbavica 22. aprila 2015. dva maskirana razbojnika prijeteći oružjem ukrala 20.000 maraka.

Intesa Sanpaolo banka opljačkana 10. aprila 2015. godine kada je nepoznati razbojnik ušao u banku te prijeteći pištoljem od radnika ukrao 30.000 maraka.

Banka Srpske u Sarajevu opljačkana 6. februara 2015. godine i tada su dva razbojnika ukrala 10.000 maraka.

Unikredit banka u Kotor Varošu opljačkana je kada su trojica nepoznatih razbojnika ukrala 192.000 maraka 15. avgusta 2014. godine.

Novu banku u ulici Kralja Alfonsa u centru Banjaluke opljačkala su dvojica nepoznatih razbojnika i ukrala oko 30.000 maraka 8. jula 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana