Фатална Сунита у Врховном суду ФБиХ: Није ми била намјера убити Нину, били смо у љубавној вези

ГС
Foto: Aваз

У Врховном суд Федерације БиХ данас је одржана сједница на којој је разматрана жалба Тужилаштва ХНК на пресуду Кантоналног суда у Мостару којом је Сунита Хиндић (23) осуђена на троипогодишњу казну затвора због убиства из нехата мостарског угоститеља, Нине Иванковића (55), 31.маја ове године.

 

Федерални тужулац Драган Ступар казао је да је жалба поднесена због битне повреде одредби кривичног поступка, погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања, као и одлуке о кривично-правној санкцији. Једино тачно утврђено је, казао је Ступар, је то да су Хиндић и Иванковић били сами и да је Иванковић убијен. Тужилац је затражио да се пресуда укине и Врховни суд ФБиХ преузме предмет и донесе коначну одлуку, пише Аваз.

Адвокат Нада Далипагић која заступа Хиндић, сматра да је у пресуди правилно утврђено чињенично стање и да Врховни суд ФБиХ треба да потврди првостепену пресуду којом је Хиндић проглашена кривом за проузроковање смрти из нехата. Далипагић је између осталог казала да су на пиштољу пронађени и трагови Нине Иванковића.

Суду се обратила и Сунита Хиндић:

– Часни Суде ја ни у једном моменту нисам имала намјеру да убијем Нину Иванковића, ја сам са тим човјеком била у љубавној вези. Све што се десило је један несретан сплет околност – казала је између осталог Хиндић.

Хиндић је након сједнице враћена у притворску јединицу Тузланског затвора.

Одлука Врховног суда ФБиХ бит ће накнадно саопштена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана