Fatalna Sunita u Vrhovnom sudu FBiH: Nije mi bila namjera ubiti Ninu, bili smo u ljubavnoj vezi

GS
Foto: Avaz

U Vrhovnom sud Federacije BiH danas je održana sjednica na kojoj je razmatrana žalba Tužilaštva HNK na presudu Kantonalnog suda u Mostaru kojom je Sunita Hindić (23) osuđena na troipogodišnju kaznu zatvora zbog ubistva iz nehata mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića (55), 31.maja ove godine.

 

Federalni tužulac Dragan Stupar kazao je da je žalba podnesena zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o krivično-pravnoj sankciji. Jedino tačno utvrđeno je, kazao je Stupar, je to da su Hindić i Ivanković bili sami i da je Ivanković ubijen. Tužilac je zatražio da se presuda ukine i Vrhovni sud FBiH preuzme predmet i donese konačnu odluku, piše Avaz.

Advokat Nada Dalipagić koja zastupa Hindić, smatra da je u presudi pravilno utvrđeno činjenično stanje i da Vrhovni sud FBiH treba da potvrdi prvostepenu presudu kojom je Hindić proglašena krivom za prouzrokovanje smrti iz nehata. Dalipagić je između ostalog kazala da su na pištolju pronađeni i tragovi Nine Ivankovića.

Sudu se obratila i Sunita Hindić:

– Časni Sude ja ni u jednom momentu nisam imala namjeru da ubijem Ninu Ivankovića, ja sam sa tim čovjekom bila u ljubavnoj vezi. Sve što se desilo je jedan nesretan splet okolnost – kazala je između ostalog Hindić.

Hindić je nakon sjednice vraćena u pritvorsku jedinicu Tuzlanskog zatvora.

Odluka Vrhovnog suda FBiH bit će naknadno saopštena.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana