Два угоститељска објекта прекршила епидемиолошке мјере

Срна
Foto: Pixabay

ЗВОРНИК - На подручју Полицијске управе Зворник евидентирана су протеклог викенда два кривична дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије вируса корона, саопштено је данас из ове управе.

Припадници зворничке полиције и жандармерије су 26. фебруара око 21.00 час, контролом рада угоститељског објекта у граду Зворнику, утврдили да наведени локал није поштовао закључке Републичког штаба за ванредне ситуације у погледу броја гостију, јер се у објекту налазило више од 100 лица, не поштујући физичку дистанцу и ношење заштитне опреме.

Полиција и жандармерија су 27. фебруара, око 21.00 час извршили контролу рада угоститељског објекта у мјесту Тршић код Зворника и утврдили да наведени локал није поштовао закључке Републичког штаба за ванредне ситуације у погледу броја гостију, с обзиром да је у истом легитимисано 179 лица без одговарајуће заштитне опреме и физичке дистанце.

О овим догађајима обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, који се изјаснио да постоје обиљежја кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

С циљем заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници Полицијске управе Зворник ће и у наредном периоду наставити са спровођењем мјера и радњи из своје надлежности.

Контола угоститељских објеката на подручју Зворника извршена је у оквиру појачаних активности Министарства унутрашњих послова Републике Српске ради контроле поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, с циљу спречавања ширења вируса корона међу становништвом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана