Dva ugostiteljska objekta prekršila epidemiološke mjere

Srna
Foto: Pixabay

ZVORNIK - Na području Policijske uprave Zvornik evidentirana su proteklog vikenda dva krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije virusa korona, saopšteno je danas iz ove uprave.

Pripadnici zvorničke policije i žandarmerije su 26. februara oko 21.00 čas, kontrolom rada ugostiteljskog objekta u gradu Zvorniku, utvrdili da navedeni lokal nije poštovao zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije u pogledu broja gostiju, jer se u objektu nalazilo više od 100 lica, ne poštujući fizičku distancu i nošenje zaštitne opreme.

Policija i žandarmerija su 27. februara, oko 21.00 čas izvršili kontrolu rada ugostiteljskog objekta u mjestu Tršić kod Zvornika i utvrdili da navedeni lokal nije poštovao zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije u pogledu broja gostiju, s obzirom da je u istom legitimisano 179 lica bez odgovarajuće zaštitne opreme i fizičke distance.

O ovim događajima obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji se izjasnio da postoje obilježja krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

S ciljem zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Kontola ugostiteljskih objekata na području Zvornika izvršena je u okviru pojačanih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske radi kontrole poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, s cilju sprečavanja širenja virusa korona među stanovništvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana