Држављанин Србије ухапшен због фалсификовања докумената за „хамер“

Срна
Држављанин Србије ухапшен због фалсификовања докумената за „хамер“

БИЈЕЉИНА - Д.С. из Србије одређен је притвор на основу приједлога Окружног јавног тужилаштва Бијељина, због сумње да је починио кривична дјела прикривање, фалсификовање исправе и навођење на овјеравање неистинитог садржаја, саопштено је из Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске.

Д.С. осумњичен је да је током октобра 2013. године на подручју БиХ прибавило возило „хамер два“, власништво једног правног лица, које је украдено на подручју Њемачке, а за које је знао да је прибављено кривичним дјелом.

Наведени осумњичен је и да је ради прикривања стварног поријекла возила, извршио преиначење броја шасије возила, а послије тога, користећи фалсификовану личну карту на име Маријо Маринковић и на основу претходно сачињене фисификоване документације извршио царињење возила и почетком 2014. године га регистровао, починивши тако кривично дјело.

Гранична полиција је у уторак, 27. јула, ухапсила је Д.С. приликом преласка границе на граничном прелазу Шепак, а на основу расписане потраге МУП-а Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана