Državljanin Srbije uhapšen zbog falsifikovanja dokumenata za „hamer“

Srna
Državljanin Srbije uhapšen zbog falsifikovanja dokumenata za „hamer“

BIJELjINA - D.S. iz Srbije određen je pritvor na osnovu prijedloga Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, zbog sumnje da je počinio krivična djela prikrivanje, falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

D.S. osumnjičen je da je tokom oktobra 2013. godine na području BiH pribavilo vozilo „hamer dva“, vlasništvo jednog pravnog lica, koje je ukradeno na području Njemačke, a za koje je znao da je pribavljeno krivičnim djelom.

Navedeni osumnjičen je i da je radi prikrivanja stvarnog porijekla vozila, izvršio preinačenje broja šasije vozila, a poslije toga, koristeći falsifikovanu ličnu kartu na ime Marijo Marinković i na osnovu prethodno sačinjene fisifikovane dokumentacije izvršio carinjenje vozila i početkom 2014. godine ga registrovao, počinivši tako krivično djelo.

Granična policija je u utorak, 27. jula, uhapsila je D.S. prilikom prelaska granice na graničnom prelazu Šepak, a na osnovu raspisane potrage MUP-a Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana