Држављанин БиХ ухапшен у великој међународној акцији

Срна
Држављанин БиХ ухапшен у великој међународној акцији

БРИСЕЛ - Јединице полиције из шест различитих земаља удружиле ухапсиле су укупно 49 лица осумњичених за кријумчарење дроге међу којима је један држављанин БиХ, који је ухапшен у Уједињеним Арапским Емиратима /УАЕ/, саопштио је Европол.

У саопштењу се наводи да су полицијске јединице удружиле снаге како би "средиле суперкартел" кријумчара наркотика који контролише трећину кријумчарења кокаина у Европи.

Европол наводи да је четрдесетогодишњи мушкарац са двојним држављанством Холандије и БиХ осумњичен за увожење кокаина и сировина за производњу амфетамина у Европу.

Низ рација извршен је широм Европе и у УАЕ од 8. до 19. новембра.

Током акције у Шпанији, Француској, Белгији, Холандији и УАЕ, уз помоћ Европола, заплијењене су 33 тоне дроге. У акцији је своју улогу имала и Америчка управа за борбу против наркотика.

Група кријумчара учествовала је и у прању новца, јавио је АП.

Највише лица ухапшено је у Холандији прошле године, а Европол наводи да је шест "веома вриједних мета" ухапшено у Дубаију.

Холандске власти наводе да је један од ухапшених у Дубаију наводно увезао хиљаде килограма кокаина у Холандију 2020. и 2021. године.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана