Državljanin BiH uhapšen u velikoj međunarodnoj akciji

Srna
Državljanin BiH uhapšen u velikoj međunarodnoj akciji

BRISEL - Jedinice policije iz šest različitih zemalja udružile uhapsile su ukupno 49 lica osumnjičenih za krijumčarenje droge među kojima je jedan državljanin BiH, koji je uhapšen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima /UAE/, saopštio je Evropol.

U saopštenju se navodi da su policijske jedinice udružile snage kako bi "sredile superkartel" krijumčara narkotika koji kontroliše trećinu krijumčarenja kokaina u Evropi.

Evropol navodi da je četrdesetogodišnji muškarac sa dvojnim državljanstvom Holandije i BiH osumnjičen za uvoženje kokaina i sirovina za proizvodnju amfetamina u Evropu.

Niz racija izvršen je širom Evrope i u UAE od 8. do 19. novembra.

Tokom akcije u Španiji, Francuskoj, Belgiji, Holandiji i UAE, uz pomoć Evropola, zaplijenjene su 33 tone droge. U akciji je svoju ulogu imala i Američka uprava za borbu protiv narkotika.

Grupa krijumčara učestvovala je i u pranju novca, javio je AP.

Najviše lica uhapšeno je u Holandiji prošle godine, a Evropol navodi da je šest "veoma vrijednih meta" uhapšeno u Dubaiju.

Holandske vlasti navode da je jedan od uhapšenih u Dubaiju navodno uvezao hiljade kilograma kokaina u Holandiju 2020. i 2021. godine.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana