Добој: Једномјесечни притвор због ометања службеног лица

Срна
Добој: Једномјесечни притвор због ометања службеног лица

ДОБОЈ - Основни суд у Добоју одредио је једномјесечни притвор лицу чији су иницијали А.М. (25) из федералне општине Маглај због сумње да се оглушило о наредбе полицајаца да заустави возило “ауди” којим је управљало, а потом ударило у службено полицијско возило и побјегло.

Судија за претходни поступак Основног суда у Добоју је одлуку о притвору донио у уторак, 6. априла, на приједлог Окружног јавног тужилаштва у Добоју, саопштено је из добојског Тужилаштва.

Тужилац је предложио притвор због бојазни да би се осумњичени боравком на слободи могао крити, односно дати у бјекство, с обзиром на то да је био недоступан истражним органима након извршења кривичног дјела и да нема стално мјесто пребивалишта.

Притвор је предложен и због бојазни да би осумњичени могао поновити исто или слично кривично дјело, будући да је ријеч о лицу склоном вршењу кривичних дјела за која је и осуђивано, а ријеч је о кривичном дјелу за које може бити изречена казна затвора у трајању од једне до 10 година, наводи се у саопштењу.

Осумњичени 26. марта у 17.10 часова на путу Добој-Маглај у добојском мјесту Пакленица Доња, управљајући “аудијем” у којем је на мјесту сувозача био Б.А, није зауставио возило по захтјеву полицајаца.

А.М. је побјегао, а при поновном заустављању од полиције у мјесту Шеварлије, својим возилом је ударио у полицијско возило и оглушујући се о наредбе полицијских службеника да се заустави, побјегао.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана