Doboj: Jednomjesečni pritvor zbog ometanja službenog lica

Srna
Doboj: Jednomjesečni pritvor zbog ometanja službenog lica

DOBOJ - Osnovni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor licu čiji su inicijali A.M. (25) iz federalne opštine Maglaj zbog sumnje da se oglušilo o naredbe policajaca da zaustavi vozilo “audi” kojim je upravljalo, a potom udarilo u službeno policijsko vozilo i pobjeglo.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Doboju je odluku o pritvoru donio u utorak, 6. aprila, na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, saopšteno je iz dobojskog Tužilaštva.

Tužilac je predložio pritvor zbog bojazni da bi se osumnjičeni boravkom na slobodi mogao kriti, odnosno dati u bjekstvo, s obzirom na to da je bio nedostupan istražnim organima nakon izvršenja krivičnog djela i da nema stalno mjesto prebivališta.

Pritvor je predložen i zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao ponoviti isto ili slično krivično djelo, budući da je riječ o licu sklonom vršenju krivičnih djela za koja je i osuđivano, a riječ je o krivičnom djelu za koje može biti izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne do 10 godina, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni 26. marta u 17.10 časova na putu Doboj-Maglaj u dobojskom mjestu Paklenica Donja, upravljajući “audijem” u kojem je na mjestu suvozača bio B.A, nije zaustavio vozilo po zahtjevu policajaca.

A.M. je pobjegao, a pri ponovnom zaustavljanju od policije u mjestu Ševarlije, svojim vozilom je udario u policijsko vozilo i oglušujući se o naredbe policijskih službenika da se zaustavi, pobjegao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana