Детаљи убиства у Приједору: Жарко Зорић осумњичен да је избо и запалио партнерку због љубоморе

Ј.Са.
Детаљи убиства у Приједору: Жарко Зорић осумњичен да је избо и запалио партнерку због љубоморе

ПРИЈЕДОР - Жарко Зорић (39) из Приједора ухапшен је због сумње да је убио своју суграђанку Неду Милојевић (44), а након чега је запалио стан како би прикрио доказе, потврђено је "Гласу Српске".

Према писањима појединих медија, Зорић и Милојевићева су били партнери.

Према незваничним информацијама отежавајуће околности по Зорића биће упорност приликом извршења кривичног дјела тешко убиство, јер је, како сазнајемо, Милојевићеву избо осам пута по тијелу, тачније у предјелу врата и главе, а повреде пронађене на рукама су, претпоставља се, одбрамбене.

Зорић је ухапшен у петак, неколико часова након што је у стану жртве подметнуо пожар чиме је у опасност довео и друге станаре зграде.

Због овог потеза на терет му се ставља и кривично дјело изазивања опште опасности.

Према Кривичном законику Републике Српске за убиство које је квалификовано као тешко запријећена је казна доживотног затвора.

Међутим, Зорићу се на терет ставља и изазивање опште опасности, који ће суд посебно цијенити, јер је у опасност довео и друге особе, а за ово кривично дјело могућа је казна и до 10 година затвора.

Из Полицијске управе Приједор раније су саопштили да је случај полицији пријављен у петак око 10 часова, као и да су на терен изашли ватрогасци који су га локализовали.

“Након што је полицији пријављено да је у пожару у стамбеном објекту у улици Илије Стојановића у Приједору пронађено беживотно тијело лица Н. М. увиђајем на лицу мјеста којим је руководио тужилац Окружног тужилаштва Приједор пронађени су трагови који указују на извршење кривичног дјела" саопштили су из полиције.

Додају да под надзором тужиоца полицијски службеници предузимају све мјере и радње у циљу утврђивања околности и расвјетљавања кривичних дјела. 

Зорић ће данас бити пребачен у надлежност Окружног тужилаштва Приједор, а поступајући тужилац одлуку о захтјеву за одређивањем једномјесечног притвора донијеће након саслушања осумњиченог.

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана