Detalji ubistva u Prijedoru: Žarko Zorić osumnjičen da je izbo i zapalio partnerku zbog ljubomore

J.Sa.
Detalji ubistva u Prijedoru: Žarko Zorić osumnjičen da je izbo i zapalio partnerku zbog ljubomore

PRIJEDOR - Žarko Zorić (39) iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoju sugrađanku Nedu Milojević (44), a nakon čega je zapalio stan kako bi prikrio dokaze, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Prema pisanjima pojedinih medija, Zorić i Milojevićeva su bili partneri.

Prema nezvaničnim informacijama otežavajuće okolnosti po Zorića biće upornost prilikom izvršenja krivičnog djela teško ubistvo, jer je, kako saznajemo, Milojevićevu izbo osam puta po tijelu, tačnije u predjelu vrata i glave, a povrede pronađene na rukama su, pretpostavlja se, odbrambene.

Zorić je uhapšen u petak, nekoliko časova nakon što je u stanu žrtve podmetnuo požar čime je u opasnost doveo i druge stanare zgrade.

Zbog ovog poteza na teret mu se stavlja i krivično djelo izazivanja opšte opasnosti.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za ubistvo koje je kvalifikovano kao teško zaprijećena je kazna doživotnog zatvora.

Međutim, Zoriću se na teret stavlja i izazivanje opšte opasnosti, koji će sud posebno cijeniti, jer je u opasnost doveo i druge osobe, a za ovo krivično djelo moguća je kazna i do 10 godina zatvora.

Iz Policijske uprave Prijedor ranije su saopštili da je slučaj policiji prijavljen u petak oko 10 časova, kao i da su na teren izašli vatrogasci koji su ga lokalizovali.

“Nakon što je policiji prijavljeno da je u požaru u stambenom objektu u ulici Ilije Stojanovića u Prijedoru pronađeno beživotno tijelo lica N. M. uviđajem na licu mjesta kojim je rukovodio tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor pronađeni su tragovi koji ukazuju na izvršenje krivičnog djela" saopštili su iz policije.

Dodaju da pod nadzorom tužioca policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti i rasvjetljavanja krivičnih djela. 

Zorić će danas biti prebačen u nadležnost Okružnog tužilaštva Prijedor, a postupajući tužilac odluku o zahtjevu za određivanjem jednomjesečnog pritvora donijeće nakon saslušanja osumnjičenog.

 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana