Детаљи трагичне несреће у Сводни код Новог Града: Непажња и клизав пут кобни за супружнике

Небојша Томашевић
Foto: prijedorinfo.ba

НОВИ ГРАД - Супружници Перо (83) и Сава (84) Пилиповић из Сводне погинули су, а деветогодишња дјевојчица је тешко повријеђена у саобраћајној несрећи која се у уторак догодила у том мјесту на магистралном путу Приједор - Нови Град, потврђено је "Гласу Српске".

Несрећа се догодила око 16.30 часова, а Перо је од задобијених повреда преминуо на мјесту несреће док је Сава преминула у болници.

Полицијска управа Приједор, наводећи иницијале страдалих, казала је да је до несреће дошло када су се сударили "југо" у коме су били супружници и "шкода" за чијим воланом је био Р. Р. из Доње Драготиње код Приједора. Повријеђена деветогодишња дјевојчица је била у "шкоди" чији возач Р. Р. је такође повријеђен. Њих двоје су, како сазнајемо, превезени у болницу у Приједору гдје су задржани на лијечењу и тренутно су изван животне опасности.

Извор близак истрази је појаснио да је први резултати истраге говоре да је до несреће вјероватно дошло када се "југо" укључило на пут Нови Град - Приједор.

-   У том тренутку је наишла "шкода" која је налетјела на њих те је дошло до стравичног судара. "Шкода" је ударила у страну возача "југа" а од силине судара, аутомобили су се окренули на цести. Оба возила су уништена, а "шкода" је завршила у каналу поред пута - рекао је наш саговорник.

Мјештанин Сводне, који познаје настрадале супружнике Пилиповић испричао је да их ова трагедија шокирала све становнике.

- Претпостављам да је лоше вријеме један од криваца за трагедију. Била је киша, а пут клизав, и могуће је да је због тога дошло до судара. Прича се и да  Перо можда није примијетио да иде возило кад се укључивао на главни пут, али то нико не зна. Надам се да ће полиција утврдити шта се десило - истиче овај мјештанин који није желио да му помињемо име.

У Полицијској управи Приједор казали су да су припадници Полицијске станице Нови Град обавили увиђај несреће са тужиоцем Окружног тужилаштва Приједор.

- Узрок несреће као и околности под којима се догодила биће познати након истраге. Тужилаштво је наредило обдукцију тијела страдалих да би се утврдио узрок смрти - казали су у ПУ Приједор.

Посјета

Према незваничним информацијама, супружници Перо и Сава Пилиповић су у уторак ишли у посјету код кћерке.

- У истом селу живи њихова кћерка, а покојни Сава и Перо су били веома везани за унуку. Често су их посјећивали, а Перо је понекад унуку водио у школу. Ова трагедија нас је све шокирала. Пилиповићи су били добри људи - рекао је мјештанин Сводне који је желио да остане анониман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана