Detalji tragične nesreće u Svodni kod Novog Grada: Nepažnja i klizav put kobni za supružnike

Nebojša Tomašević
Foto: prijedorinfo.ba

NOVI GRAD - Supružnici Pero (83) i Sava (84) Pilipović iz Svodne poginuli su, a devetogodišnja djevojčica je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se u utorak dogodila u tom mjestu na magistralnom putu Prijedor - Novi Grad, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Nesreća se dogodila oko 16.30 časova, a Pero je od zadobijenih povreda preminuo na mjestu nesreće dok je Sava preminula u bolnici.

Policijska uprava Prijedor, navodeći inicijale stradalih, kazala je da je do nesreće došlo kada su se sudarili "jugo" u kome su bili supružnici i "škoda" za čijim volanom je bio R. R. iz Donje Dragotinje kod Prijedora. Povrijeđena devetogodišnja djevojčica je bila u "škodi" čiji vozač R. R. je takođe povrijeđen. Njih dvoje su, kako saznajemo, prevezeni u bolnicu u Prijedoru gdje su zadržani na liječenju i trenutno su izvan životne opasnosti.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da je prvi rezultati istrage govore da je do nesreće vjerovatno došlo kada se "jugo" uključilo na put Novi Grad - Prijedor.

-   U tom trenutku je naišla "škoda" koja je naletjela na njih te je došlo do stravičnog sudara. "Škoda" je udarila u stranu vozača "juga" a od siline sudara, automobili su se okrenuli na cesti. Oba vozila su uništena, a "škoda" je završila u kanalu pored puta - rekao je naš sagovornik.

Mještanin Svodne, koji poznaje nastradale supružnike Pilipović ispričao je da ih ova tragedija šokirala sve stanovnike.

- Pretpostavljam da je loše vrijeme jedan od krivaca za tragediju. Bila je kiša, a put klizav, i moguće je da je zbog toga došlo do sudara. Priča se i da  Pero možda nije primijetio da ide vozilo kad se uključivao na glavni put, ali to niko ne zna. Nadam se da će policija utvrditi šta se desilo - ističe ovaj mještanin koji nije želio da mu pominjemo ime.

U Policijskoj upravi Prijedor kazali su da su pripadnici Policijske stanice Novi Grad obavili uviđaj nesreće sa tužiocem Okružnog tužilaštva Prijedor.

- Uzrok nesreće kao i okolnosti pod kojima se dogodila biće poznati nakon istrage. Tužilaštvo je naredilo obdukciju tijela stradalih da bi se utvrdio uzrok smrti - kazali su u PU Prijedor.

Posjeta

Prema nezvaničnim informacijama, supružnici Pero i Sava Pilipović su u utorak išli u posjetu kod kćerke.

- U istom selu živi njihova kćerka, a pokojni Sava i Pero su bili veoma vezani za unuku. Često su ih posjećivali, a Pero je ponekad unuku vodio u školu. Ova tragedija nas je sve šokirala. Pilipovići su bili dobri ljudi - rekao je mještanin Svodne koji je želio da ostane anoniman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana