Дервенћанину за брутално разбојништво шест и по година затвора

Небојша Томашевић
Дервенћанину за брутално разбојништво шест и по година затвора

Ален Лукић (54) из Дервенте осуђен је у добојском Окружном суду на шест и по година робије због разбојништва над суграђанином Н.С. којем је упао у кућу те га са још једном особом и претукао, након чега су му отели 5000 марака.

Ради се о неправоснажној пресуди, а Лукић је осуђен за кривично дјело разбојништво. У изречену казну затвора му је урачунато вријеме проведено у притвору почев од 24. фебруара прошле године.

Од оптуженог се пресудом одузима ауто Голф 2 са неприпадајућим регистарским ознакама и пар радничких рукавица. Оптужени је ослобођен од обавезе плаћања трошкова кривичног поступка и то пада на терет буџетских средстава Републике Српске.

Према пресуди он је 24. фебруара 2023. године око 15.30 часова са још једним мушкарцем дошао до куће оштећеног Н.С. у Дервенти гдје су ушли маскирани. Разбојници  су имали црне капе на главама са прорезима за очи као и рукавице на рукама. Док је Н.С. лежао на кревету у дневном боравку, Лукић и други мушкарац су кренули према оштећеном. Прво је други разбојник уперио пиштољ према жртви и рекао му „дај паре“, док га је Лукић ударио руком у предјелу врата, ребара.

Такође га је више пута  ударио руком у главу и нанио лаке тјелесне повреде односно нагњечно-раздерне ране на глави и врату, оток на грудном кошу и нагњечиње лијеве шаке.

Жртва је успјела Лукићу руком истргнути дио рукавице намијењен за мали прст, док је други нападач који је имао пиштољ подерао оштећеном кошуљу и мајицу око врата.Том приликом му је из џепа кошуље узео и присвојио 4.900 КМ, након чега су побјегли.

Оштећеном су запријетили да догађај не смије пријавити полицији, јер га у супротном неће бити.

“Дакле, употребом силе и уз употребу оружја одузео туђу покретну ствар у намјери да њеним присвајањем прибави себи противправну корист, а дјело је извршено од стране више лица”, наводи се у пресуди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана