Деманти ПУ Добој: Није одобрено обиљежавање годишњице оснивања 103. бригаде ХВО

Срна
Деманти ПУ Добој: Није одобрено обиљежавање годишњице оснивања 103. бригаде ХВО

ДОБОЈ- Полицијска управа Добој демантовала је наводе појединиих медија да је у Дервенти одобрила обиљежавање 31 године од оснивања 103. бригаде Хрватског вијећа одбране /ХВО/.

У саопштењу се наводи да је Полицијској управи Добој пријављено да ће данас у Дервенти представници хрватског народа и удружења положити вијенце на спомен-обиљежју Рабић и на мезарју у Дервенти, те да ће бити одржана молитва и пријем високих званичника у просторијама католичке цркве.

"У складу са тим, припадници Полицијске управе Добој обезбједили су данашњи скуп, како би протекао мирно, без инцидената, као и обезбјеђење предсједника Хрватске, који је боравио у званичној посјети граду Дервенти и општини Брод", додаје се у саопштењу.

Из Полицијске управе Добој напомињу да су полицијски службеници раније упозорили организаторе овог јавног окупљања да на овом скупу, у складу са Законом о јавном окупљању, није дозвољено истицање било каквих застава, осим заставе БиХ, те да ће сви евентуални прекршиоци бити санкционисани у складу са законом.

"На улицама Дервенте, односно на јавном простору није било истицања било каквих застава, нити ратних обиљежја, како то поједини медији тврде, нити је Полицијска управа Добој `одобрила` обиљежавање 31 године од оснивања 103. бригаде Хрватског вијећа одбране", истиче се у саопштењу.

Из добојске Полицијске управе напомињу да су полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, као и ове управе дужни да омогуће припадницима свих вјерских заједница да на миран и достојаствен начин врше вјерске обреде у својим вјерским објектима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана