Demanti PU Doboj: Nije odobreno obilježavanje godišnjice osnivanja 103. brigade HVO

Srna
Demanti PU Doboj: Nije odobreno obilježavanje godišnjice osnivanja 103. brigade HVO

DOBOJ- Policijska uprava Doboj demantovala je navode pojediniih medija da je u Derventi odobrila obilježavanje 31 godine od osnivanja 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane /HVO/.

U saopštenju se navodi da je Policijskoj upravi Doboj prijavljeno da će danas u Derventi predstavnici hrvatskog naroda i udruženja položiti vijence na spomen-obilježju Rabić i na mezarju u Derventi, te da će biti održana molitva i prijem visokih zvaničnika u prostorijama katoličke crkve.

"U skladu sa tim, pripadnici Policijske uprave Doboj obezbjedili su današnji skup, kako bi protekao mirno, bez incidenata, kao i obezbjeđenje predsjednika Hrvatske, koji je boravio u zvaničnoj posjeti gradu Derventi i opštini Brod", dodaje se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Doboj napominju da su policijski službenici ranije upozorili organizatore ovog javnog okupljanja da na ovom skupu, u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, nije dozvoljeno isticanje bilo kakvih zastava, osim zastave BiH, te da će svi eventualni prekršioci biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

"Na ulicama Dervente, odnosno na javnom prostoru nije bilo isticanja bilo kakvih zastava, niti ratnih obilježja, kako to pojedini mediji tvrde, niti je Policijska uprava Doboj `odobrila` obilježavanje 31 godine od osnivanja 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane", ističe se u saopštenju.

Iz dobojske Policijske uprave napominju da su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i ove uprave dužni da omoguće pripadnicima svih vjerskih zajednica da na miran i dostojastven način vrše vjerske obrede u svojim vjerskim objektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana