Брко поново ухапшен – „пао“ познати крадљивац возила из Бањалуке

Небојша Томашевић
Брко поново ухапшен – „пао“ познати крадљивац возила из Бањалуке

БАЊАЛУКА - Зоран Лајшић Брко из Бањалуке, од раније познат по кривичним дјелима, поново је ухапшен због крађе возила, потврђено је "Гласу Српске".

Сазнајемо да је он у посљедњих неколико дана на подручју Бањалуке и Приједора украо три возила, а овај пут су му лисице на руке ставили бањалучки полицајци.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи  иницијале,  саопштили су да је Лајшић ухапшен 16. априла  због кривичног дјела оштећење и одузимање туђе ствари.

- Полицији је једна особа пријавила да је 16. априла. у временском периоду од 4.30 до 6.30 часова, непознато лице украло његово возило  „пежо“. Према пријави,  непозната особа је ушла у унутрашњост хотела у Бањалуци у којем је оштећено лице запослено, те са пулта рецепције отуђило кључеве возила, а потом и возило с којим се удаљило у непознатом правцу. Оперативним радом, полицијски службеници су дошли до сазнања да се лице З.Л. може довести у везу са извршењем предметног кривичног дјела, те су предузимањем мјера и радњи наведено лице и возило пронашли на паркинг простору у улици Браће Подгорника у Бањалуци- саопштено је из полиције.

Наводи се да је осумњичени ухапшен, а полиција је обавила увиђај на мјесту проналаска возила.

Лајшић је хапшен у Бањалуци и 14. априла због сумње да је украо "голф2" испред тржног центра у Козарцу. Њега је полиција зауставила и контролисала 14. априла у улици Раде Кондића када је утврђено да вози украденог "голфа". Он је три дана раније, 11. априла ухапшен на подручју Новог Града због сумње да је дан раније у Бањалуци украо "даеву"

Осим бањалучке полиције Лајшића 13. априла хапсила и приједорска полиција због крађе мопеда и алата.

- Полицијски службеници обавили су  криминалистичку обраду лица З.Л. Бањалуке због постојања основа сумње да је током ноћи између 11. и 12. априла ове  године на подручју града Приједора починио више кривичних дјела. Криминалистичком обрадом утврђено је да је осумњичени током ноћи из дворишног простора испред трговачке радње у улици Козарска отуђио мопед, док је из помоћног објекта у улици Милана Врховца и из теретног возила које се налазило паркирано у улици Козарска отуђио електро машине, алат и друге предмете. Отуђени предмети су пронађени и исти ће бити враћени власницима- саопштила је приједорска полиција.

Додаје се да ће након комплетирања  предмета против осумњиченог З.Л. Окружном јавном тужилаштву бити достављен извјештај за почињена кривична дјела крађа.

Лајшић је познат полицији по крађама возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана