Brko ponovo uhapšen – „pao“ poznati kradljivac vozila iz Banjaluke

Nebojša Tomašević
Brko ponovo uhapšen – „pao“ poznati kradljivac vozila iz Banjaluke

BANjALUKA - Zoran Lajšić Brko iz Banjaluke, od ranije poznat po krivičnim djelima, ponovo je uhapšen zbog krađe vozila, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Saznajemo da je on u posljednjih nekoliko dana na području Banjaluke i Prijedora ukrao tri vozila, a ovaj put su mu lisice na ruke stavili banjalučki policajci.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći  inicijale,  saopštili su da je Lajšić uhapšen 16. aprila  zbog krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

- Policiji je jedna osoba prijavila da je 16. aprila. u vremenskom periodu od 4.30 do 6.30 časova, nepoznato lice ukralo njegovo vozilo  „pežo“. Prema prijavi,  nepoznata osoba je ušla u unutrašnjost hotela u Banjaluci u kojem je oštećeno lice zaposleno, te sa pulta recepcije otuđilo ključeve vozila, a potom i vozilo s kojim se udaljilo u nepoznatom pravcu. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da se lice Z.L. može dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela, te su preduzimanjem mjera i radnji navedeno lice i vozilo pronašli na parking prostoru u ulici Braće Podgornika u Banjaluci- saopšteno je iz policije.

Navodi se da je osumnjičeni uhapšen, a policija je obavila uviđaj na mjestu pronalaska vozila.

Lajšić je hapšen u Banjaluci i 14. aprila zbog sumnje da je ukrao "golf2" ispred tržnog centra u Kozarcu. Njega je policija zaustavila i kontrolisala 14. aprila u ulici Rade Kondića kada je utvrđeno da vozi ukradenog "golfa". On je tri dana ranije, 11. aprila uhapšen na području Novog Grada zbog sumnje da je dan ranije u Banjaluci ukrao "daevu"

Osim banjalučke policije Lajšića 13. aprila hapsila i prijedorska policija zbog krađe mopeda i alata.

- Policijski službenici obavili su  kriminalističku obradu lica Z.L. Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je tokom noći između 11. i 12. aprila ove  godine na području grada Prijedora počinio više krivičnih djela. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni tokom noći iz dvorišnog prostora ispred trgovačke radnje u ulici Kozarska otuđio moped, dok je iz pomoćnog objekta u ulici Milana Vrhovca i iz teretnog vozila koje se nalazilo parkirano u ulici Kozarska otuđio elektro mašine, alat i druge predmete. Otuđeni predmeti su pronađeni i isti će biti vraćeni vlasnicima- saopštila je prijedorska policija.

Dodaje se da će nakon kompletiranja  predmeta protiv osumnjičenog Z.L. Okružnom javnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela krađa.

Lajšić je poznat policiji po krađama vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana