Брчаку једномјесечни притвор због тјерања малољетне супруге на проституцију

Ј. С.
Foto: Илустрација

БРЧКО - Брчаку Ш. Ш. (26) одређен је једномјесечни притвор због сумње да је малољетну супругу присиљавао на проституцију и на просјачење у Брчком, потврђено је "Гласу Српске".

Стравичан случај злостављања откривен је након што је Брчак неколико мјесеци био под истрагом због сумње да је искориштавао малољетну невјенчану супругу како би стекао материјалну корист, а незванично сазнајемо да је ријеч о ромској породици. 

- Теретимо га да је од ње свакодневно захтијевао да просјачи и да сав новац доноси њему. Сумња се и да је од оштећене захтијевао и да онима који су заинтересовани да плате пружи сексуалне услуге - казали су у Тужилаштву Брчко дистрикта, не желећи да открију детаље због посебно осјетљивог случаја.

Додали су да је жртву константно тукао и пријетио јој, те да је преузео потпуну контролу над њеним животом доводећи је у стање беспомоћности и да је из тог разлога наређено спровођење истраге. 

Поред супруга насилника, под лупом истражилаца био је и Х. Х. (77), који је осумњичен да је злоупотријебио тежак положај дјевојке и да јој понудио новац како би имао с њом сексуалне односе.

- Х. Х. теретимо да је оштећену аутомобилом одвезао ван насељеног подручја и да је над њом започео блудне радње. Полиција Брчко дистрикта је ту затекла обојицу осумњичених и ухапсила их због сумње да су починили кривично дјело трговина људима - рекли су у тужилаштву и додали да им је овај двојац предала полиција.

Суд је, како су рекли у Тужилаштву Брчко дистрикта, уважио њихов приједлог за одређивање мјере притвора због бојазни да би осумњичени Ш. Ш. боравком на слободи могао утицати на свједоке, те да би могао ометати  кривични поступак.

- Сарадњом тужилаштва, полиције и Центра за социјални рад дистрикта, спријечено је даље наношење штете жртви, јер је малољетна жртва уз осигурану заштиту и институционалну подршку одмах измјештена у Сигурну кућу - нагласили су у тужилаштву.

Нагласили су да се сарадња надлежних институција на овом подручју проводи и кроз учешће у раду локалног координационог тима за борбу против трговине људима, али и у Ударној групи за борбу против трговине људима у чији рад је ово тужилаштво активно укључено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана