Brčaku jednomjesečni pritvor zbog tjeranja maloljetne supruge na prostituciju

J. S.
Foto: Ilustracija

BRČKO - Brčaku Š. Š. (26) određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je maloljetnu suprugu prisiljavao na prostituciju i na prosjačenje u Brčkom, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Stravičan slučaj zlostavljanja otkriven je nakon što je Brčak nekoliko mjeseci bio pod istragom zbog sumnje da je iskorištavao maloljetnu nevjenčanu suprugu kako bi stekao materijalnu korist, a nezvanično saznajemo da je riječ o romskoj porodici. 

- Teretimo ga da je od nje svakodnevno zahtijevao da prosjači i da sav novac donosi njemu. Sumnja se i da je od oštećene zahtijevao i da onima koji su zainteresovani da plate pruži seksualne usluge - kazali su u Tužilaštvu Brčko distrikta, ne želeći da otkriju detalje zbog posebno osjetljivog slučaja.

Dodali su da je žrtvu konstantno tukao i prijetio joj, te da je preuzeo potpunu kontrolu nad njenim životom dovodeći je u stanje bespomoćnosti i da je iz tog razloga naređeno sprovođenje istrage. 

Pored supruga nasilnika, pod lupom istražilaca bio je i H. H. (77), koji je osumnjičen da je zloupotrijebio težak položaj djevojke i da joj ponudio novac kako bi imao s njom seksualne odnose.

- H. H. teretimo da je oštećenu automobilom odvezao van naseljenog područja i da je nad njom započeo bludne radnje. Policija Brčko distrikta je tu zatekla obojicu osumnjičenih i uhapsila ih zbog sumnje da su počinili krivično djelo trgovina ljudima - rekli su u tužilaštvu i dodali da im je ovaj dvojac predala policija.

Sud je, kako su rekli u Tužilaštvu Brčko distrikta, uvažio njihov prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da bi osumnjičeni Š. Š. boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, te da bi mogao ometati  krivični postupak.

- Saradnjom tužilaštva, policije i Centra za socijalni rad distrikta, spriječeno je dalje nanošenje štete žrtvi, jer je maloljetna žrtva uz osiguranu zaštitu i institucionalnu podršku odmah izmještena u Sigurnu kuću - naglasili su u tužilaštvu.

Naglasili su da se saradnja nadležnih institucija na ovom području provodi i kroz učešće u radu lokalnog koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima, ali i u Udarnoj grupi za borbu protiv trgovine ljudima u čiji rad je ovo tužilaštvo aktivno uključeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana