Браћа Хофман и Тупеша пријављени за пријетње свједоку

Небојша Томашевић
Браћа Хофман и Тупеша пријављени за пријетње свједоку

ДОБОЈ - Браћа Љубан и Миљан Хофман Видовић из Бијељине, Александар Јовановић звани Тупеша из Модриче, те држављанин Србије Владимир Милутиновић Влада пријављени су добојском Окружном тужилаштву због спречавања доказивања у предмету против А.Ј. којем се суди за више кривичних дјела, потврђено је “Гласу Српске”.

Ради се о ”батинашима” који су широј јавности познати по снимцима објављеним на друштвеним мрежама на којима пријете конобарима и власницима кафића у Модричи.

Према незваничним информацијама, у овом случају између осталог ради се о инциденту из кафића “Стрит” у Модричи који је снимљен, а снимак објављен на друштвеним мрежама. Из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале, саопштено је да поменуту четворку терете за кривично дјело спречавање доказивања.

Незванично, пријетили су Срђану В. званом Црво из Модриче.

- За лица иницијала А.Ј. и М.В. постоји основ сумње да су телефонским путем оствaрила контакт са оштећеним лицем из Модриче и том приликом пријетњама покушали да наведу оштећено лице да да лажну изјаву у својству свједока у судском поступку који се води против лица иницијала А.Ј. за више кривичних дјела, на шта оштећено лице није пристало -  стоји у саопштењу ПУ Добој. Појашњава се да се Љ.В. и В.М. постоји основ сумње да су заједно са још 23 лица претходно ангажовани од стране А.Ј. дошла у Модричу и тражили оштећено лице.

Том приликом су се кретали у групи и понашали дрско, покушавајући на тај начин да уплаше оштећено лице како би дало лажну изјаву у судском поступку који се води против лица иницијала А.Ј. за више кривичних дјела. 

На снимку насталом у Модричи се види како кик-боксер Љубан Хофман Видовић, са групом младића улази у један локал у Модричи и малтретира радника кафића те од њега тражи да на врата окачи папир на коме пише да извјесна особа, коју назива "црвић цинкарош", у исти не смије да уђе. Потом је запријетио и да папир нико не смије да скине.

Снимак се појавио на друштвеној мрежи "Икс" и на њему се види када Видовић упада у локал са групом крупнијих мушкараца, а потом захтијева од радника да преко телефона позову власника. Снимак се брзо проширио али и узнемирио локално становништво.

-Здраво момци. Шта се ради овде, где је Црв, Црвић мали? Реци кум Хофман и Тупеша овде из Београда. Ај зови га, зови Црва - каже Видовић у једном тренутку, обраћајући се раднику који говори њима како не зна о коме говоре нити има број.

Потом Видовић пише нешто на папиру и наређује радницима да тај папир држе на вратима локала.

-Ово да стоји на вратима, да је Црв цинкарош, сиса једна цинкарошка. Значи не претимо теби. Немој неко да је скинуо. Јеси ме разумњо дечко  - каже Видовић. Потом узима телефон од радника који је звао, како се претпоставља, власника и говори: „Еј ало, овде Хофман, кум Тупешин де си, где је црвић мали? Не знате? Слушај ово, оставио сам писмо једно за њега овде, немој неко да је скинуо с врата ово што сам написао, је л' ти јасно? Значи пола Београда рекетирамо, немој случајно да је неко нашег брата Тупија у лошем контексту споменуо. Је л' јасно?“, говори Хофман. Затим говори "Ево ти Владо" и даје телфон момку до себе, који потом прича: "Слушај ме овако, до пет сати по подне имаш времена да окренеш Тупешу на телефон. Дао си реч брату Тупеши да нећеш пуштати овог цинкароша у ванилу, а сваки дан је виђен тамо. До пет сати поподне да си позв'о Тупешу, препоручујем ти раније. Ја до пет не идем одавде, ако до пет Тупеша не добије позив", говори момак коме је Видовић дао телефон а потом се снимак прекида.

Осим поменутог снимка у јавности су се појавила још два  на којима се види како поменути у једном кафићу поново траже „Црву“. На трећем видеу, који је Видовић Хофман објавио на свом Инстаграм профилу, види се да су зауставили саобраћај у центру Модриче, како би даривали двоје дјеце, којима су пустили и аудио поруку њиховог оца. На крају снимка се види да поред њих, под ротацијама, стоји патрола полиције која регулише саобраћај.

Видовић осуђен у Бањалуци

Љубан Видовић је у новембру 2022. осуђен у бањалучком Окружном суду на годину дана затвора јер је заједно са братом Миљаном отео Ненада Јаковљевића како би од њега изнудио новац због ранијег дуга од 2.000 евра. Љубан је признао кривицу и са Републичким тужилаштвом закључио споразум о признању исте.

Осим  затворске казне споразумом је предвиђено и да се поништи уговор о позајмици од 16.000 КМ који је под притиском Видовића, закључио Јаковљевић с Фикретом М. како би им вратио дуг од  двије хиљаде евра. Љубан Видовић је дуже времена био недоступан истражним органима Српске и за њим је била расписана потјерница. Крајем септембра се предао полицији Српске и провео је у притвору неколико дана. У казну ће му бити урачунато вријеме које је провео у притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана