Beograđani "zavodili red" po Modriči (VIDEO)

Nebojša Tomašević
Foto: Tviter

MODRIČA - Kik-bokser Ljuban Hofman Vidović, koji je od ranije poznat po sukobu sa zakonom, snimljen je kako sa grupom mladića ulazi u jedan lokal u Modriči i maltretira radnika kafića te od njega traži da na vrata okači papir na kome piše da izvjesna osoba, koju naziva "crvić cinkaroš", u isti ne smije da uđe. Potom je zaprijetio i da papir niko ne smije da skine.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o kafiću  "Strit".

Snimak se pojavio na društvenoj mreži "H" i na njemu se vidi kada Vidović upada u lokal sa grupom krupnijih muškaraca, a potom zahtijeva od radnika da preko telefona pozovu vlasnika. Snimak se brzo proširio ali i uznemirio lokalno stanovništvo.

"Zdravo momci. Šta se radi ovde, gde je Crv, crvić mali? Reci kum Hofman i Tupeša ovde iz Beograda. Aj zovi ga, zovi Crva", kaže Vidović u jednom trenutku, obraćajući se radniku koji govori njima kako ne zna o kome govore niti ima broj.

Potom Vidović piše nešto na papiru i naređuje radnicima da taj papir drže na vratima lokala.

"Ovo da stoji na vratima, da je Crv cinkaroš, sisa jedna cinkaroška. Znači ne pretimo tebi. Nemoj neko da je skinuo. Jesi me razumio dečko “, kaže Vidović.

Potom uzima telefon od radnika koji je zvao, kako se pretpostavlja, vlasnika i govori:

„Ej alo, ovde Hofman, kum Tupešin de si, gde je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovo, ostavio sam pismo jedno za njega ovde, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l' ti jasno? Znači pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l' jasno?“, govori Hofman.

Zatim govori "Evo ti Vlado" i daje telfon momku do sebe, koji potom priča: "Slušaj me ovako, do pet sati po podne imaš vremena da okreneš Tupešu na telefon. Dao si reč bratu Tupeši da nećeš puštati ovog cinkaroša u vanilu, a svaki dan je viđen tamo. Do pet sati popodne da si pozv'o Tupešu, preporučujem ti ranije. Ja do pet ne idem odavde, ako do pet Tupeša ne dobije poziv", govori momak kome je Vidović dao telefon a potom se snimak prekida.

Osim pomenutog snimka u javnosti su se pojavila još dva  na kojima se vidi kako pomenuti u jednom kafiću ponvoo traže Crva. Na trećem video, koji je Vidović Hofman objavio na svom instagram profilu, vidi se da su zaustavili saobraćaj u centru Modriče, kako bi darivali dvoje djece, kojima su pustili i audio poruku njihovog oca. Na kraju snimka se vidi da pored njih, pod rotacijama, stoji patrola policije koja reguliše saobraćaj.

Vidović osuđen u Banjaluci

Inače, Ljuban Vidović je u novembru 2022. osuđen u banjalučkom Okružnom sudu na godinu dana zatvora jer je zajedno sa bratom Miljanom oteo Nenada Jakovljevića kako bi od njega iznudio novac zbog ranijeg duga od 2.000 evra. Ljuban je priznao krivicu i sa Republičkim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju iste.

Osim pomenute zatvorske kazne sporazumom je predviđeno i da se poništi ugovor o pozajmici od 16.000 KM koji je pod pritiskom Vidovića, zaključio Jakovljević s Fikretom M. kako bi im vratio dug od  dvije hiljade evra.

Ljuban Vidović je duže vremena bio nedostupan istražnim organima Srpske i za njim je bila raspisana potjernica. Krajem septembra se predao policiji Srpske i proveo je u pritvoru nekoliko dana. U kaznu će mu biti uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Nedićevi huligani na delu pic.twitter.com/wWg3u9P8XK

— larakorft (@larakorft1) November 2, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana