Бивши министар испитан у полицији због бушења гуме на возилу адвоката

Небојша Томашевић
Бивши министар испитан у полицији због бушења гуме на возилу адвоката

БАЊАЛУКА -Бивши министар финансија Републике Српске Миленко Врачар који је ухапшен синоћ, пуштен је након испитивања у полицији, а осумњичен да је пробушио гуму на „аудију“ у улици Николе Пашића у Бањалуци.

Мотив овог кривичног дјела није познат, а како сазнајемо он је гуму избушио на возилу једног бањалучког адвоката.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, наводећи инцијале, на терет му се ставља за оштећење и одузимање туђе ствари.

- Службеници Полицијске управе Бањалука данас су извршили криминалистичку обраду лица М.В. из Бањалуке због постојања основа сумње да је починило кривично дјело оштећење и одузимање туђе ствари. Наведено лице се сумњичи да је дана 3. фебруара у Бањалуци на паркинг простору у улици Николе Пашића употребом оштрог предмета пробушило задњи десни пнеуматик на путничком аутомобилу марке „ауди“, чиме је оштећеном лицу причинило материјалну штету у износу од око 600 КМ-саопштила је полиција.

Додаје се да је  о наведеном  обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након комлетирања и документовања предмета Окружном јавном тужилаштву Бањалука против осумњиченог ће бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Овај случај снимиле су камере видео надзора у близини паркинга у улици Николе Пашића, а на друштвеним мрежама појавио се снимак на коме се види како Врачар како буши гуму на ј аутомобилу.

Врачар је био министар финансија у СДС-овој Влади Републике Српске као кадар ПДП-а, те је бивши генерални директор Нове бањалучке банке.

Он је током 2012. године био свједок сарадник и оштећени у предмету за узимање мита који се водио против бившег директора Јавног предузећа шуме "Шуме РС" Срђана Љубојевића који и осуђен због тога на годину затвора и новчану казну од 10.000 КМ.

Према тој пресуди, Љубојевић је од Врачара, који је био директор фирме  "Вралаудит" тражио и узео мито у износу од 10.000 марака како би одобрио исплату дуга од 140.400 марака које су према поменутом предузећу имале "Шуме РС".

Врачар је био сарадник тужилаштва и Љубојевићу је дао унапријед припремљене означене новчанице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана