Bivšeg ministra nadzorna kamera snimila dok je bušio gumu na autu VIDEO

N.T.
Bivšeg ministra nadzorna kamera snimila dok je bušio gumu na autu VIDEO

BANjALUKA -Bivši ministar finansija Republike Srpske Milenko Vračar uhapšen je sinoć zbog sumnje da je komšijama bušio gume na automobilima, a na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi Vračar kako buši gumu na jednom automobilu.

Nezvanično saznajemo da ovo nije prvi put da je ovo uradio, te da su među oštećenima i jedan banjačučki advokat, ali i sudija.

Vračara su uhapsili pripadnici Policijske uprave Banjaluka, a snimku se vidi Vračar na parkingu ispred zgrade u Banjaluci u kojoj živi kako prvo provjerava da li ga neko vidi i potom sječe gumu i bježi od vozila.

Srpskainfo navodi da je riječ o automobilu jednog poznatog banjalučkog advokata, kao i da je Vračar priznao krivično djelo, ali za sada nismo uspjeli da dobijemo potvrdu ovih informacija.

Vračar je bio ministar finansija u SDS-ovoj Vladi Republike Srpske kao kadar PDP-a, te je bivši generalni direktor Nove banjalučke banke.

Vračar je tokom 2012. godine bio svjedok saradnik i oštećeni u predmetu za uzimanje mita koji se vodio protiv bivšeg direktora Javnog preduzeća šume "Šume RS" Srđana Ljubojevića koji i osuđen zbog toga na godinu zatvora i novčanu kaznu od 10.000 KM.

Prema toj presudi Ljubojević je od Vračara, koji je bio direktor firme  "Vralaudit" tražio i uzeo mito u iznosu od 10.000 maraka kako bi odobrio isplatu duga od 140.400 maraka koje su prema pomenutom preduzeću imale "Šume RS".

Vračar je bio saradnik tužilaštva i Ljubojeviću je dao unaprijed pripremljene označene novčanice.

Ekskluzivno:
Bivši ministar finansija Milenko Vračar, nije slutio da su bušenje guma snimile i nadzorne kamere. pic.twitter.com/Um0n9wWcHj

— Zoran Šarenac (@sarenaczoran) February 7, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana