Bivši ministar ispitan u policiji zbog bušenja gume na vozilu advokata

Nebojša Tomašević
Bivši ministar ispitan u policiji zbog bušenja gume na vozilu advokata

BANjALUKA -Bivši ministar finansija Republike Srpske Milenko Vračar koji je uhapšen sinoć, pušten je nakon ispitivanja u policiji, a osumnjičen da je probušio gumu na „audiju“ u ulici Nikole Pašića u Banjaluci.

Motiv ovog krivičnog djela nije poznat, a kako saznajemo on je gumu izbušio na vozilu jednog banjalučkog advokata.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći incijale, na teret mu se stavlja za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

- Službenici Policijske uprave Banjaluka danas su izvršili kriminalističku obradu lica M.V. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. Navedeno lice se sumnjiči da je dana 3. februara u Banjaluci na parking prostoru u ulici Nikole Pašića upotrebom oštrog predmeta probušilo zadnji desni pneumatik na putničkom automobilu marke „audi“, čime je oštećenom licu pričinilo materijalnu štetu u iznosu od oko 600 KM-saopštila je policija.

Dodaje se da je  o navedenom  obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon komletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv osumnjičenog će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Ovaj slučaj snimile su kamere video nadzora u blizini parkinga u ulici Nikole Pašića, a na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi kako Vračar kako buši gumu na j automobilu.

Vračar je bio ministar finansija u SDS-ovoj Vladi Republike Srpske kao kadar PDP-a, te je bivši generalni direktor Nove banjalučke banke.

On je tokom 2012. godine bio svjedok saradnik i oštećeni u predmetu za uzimanje mita koji se vodio protiv bivšeg direktora Javnog preduzeća šume "Šume RS" Srđana Ljubojevića koji i osuđen zbog toga na godinu zatvora i novčanu kaznu od 10.000 KM.

Prema toj presudi, Ljubojević je od Vračara, koji je bio direktor firme  "Vralaudit" tražio i uzeo mito u iznosu od 10.000 maraka kako bi odobrio isplatu duga od 140.400 maraka koje su prema pomenutom preduzeću imale "Šume RS".

Vračar je bio saradnik tužilaštva i Ljubojeviću je dao unaprijed pripremljene označene novčanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana