БиХ: Држављанин Авганистана лишен слободе због кријумчарења миграната

Anadolija
БиХ: Држављанин Авганистана лишен слободе због кријумчарења миграната

САРАЈЕВО - У оквиру оперативне акције "Дрина", припадници Граничне полиције Босне и Херцеговине данас су на подручју Зворника, у мјесту Метеризе, спријечили кријумчарење 20 особа афроазијског поријекла.

Наиме, након што су, приликом надзора државне границе и уз кориштење специјалистичке опреме, уочили чамац из Републике Србије, који је пловио ријеком Дрином према територију Босне и Херцеговине, припадници ГПБиХ су зауставили чамац у којем су се налазиле особе афроазијског поријекла.

О споменутом догађају је обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва Босне и Херцеговине и према његовој наредби, осумњичена особа која је управљала чамцем (по изјави држављанин Афганистана), лишена је слободе и уз извјештај о почињеном кривичном дјелу "кријумчарење особа" биће предата тужиоцу Тужилаштва БиХ.

Чамац и други доказни материјали су привремено одузети. Преосталих 20 мушких одраслих кријумчарених особа, изјавиле су да долазе из Афганистана, и бит ће саслушане у својству свједока уз помоћ овлаштеног преводиоца, након чега ће бити предате припадницима Службе за послове са странцима БиХ.

У наведеном догађају припадницима Граничне полиције БиХ подршку су пружили припадници Државне агенције за истраге и заштиту који Граничној полицији БиХ пружају испомоћ у надзору државне границе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана