Басарић невјенчану супругу претукао на смрт

Небојша Томашевић
Басарић невјенчану супругу претукао на смрт

Сарајево - Сенад Басарић (59) из Мостара ухапшен је због сумње да је убио невјенчану супругу Ирму Форић (53), иначе припадницу Граничне полиције БиХ, коју је брутално претукао на смрт, потврђено је “Гласу Српске”.

 

 

Злочин је у сриједу поподне открила Ирмина кћерка, која је пронашла је мајчино беживотно тијело у стану у сарајевском насељу Добриња. Незванично, сумња је одмах пала на Басарића, који је и раније у вези испољавао агресивну љубомору. Он није затечен, па је за њим расписана потрага у коју се укључила Обавјештајно-безбједоносна агенција (ОБА), која је почела да прати кретање осумњиченог. Извор близак истрази је казао да је утврђено да је Басарић након злочина мирно изашао из зграде.

- Трећи дан након злочина вратио се до Ирмине зграде, да види шта се дешава, не знајући да полиција плете мрежу око њега. Пошто је био опкољен са свих страна, морао се предати, јер није имао куда да бјежи - навео је извор из полиције.

Иако за сада није познат мотив убиства, према незваничним информацијама, постоје индиције да се ради о злочину из страсти.

- Басарић је Ирму претукао на смрт, а постоје одређене информације да је ножем посјекао по врату, али то није потврђено. Вјерује се да је злочин починио из љубоморе, након што се посвађао са Ирмом. Трагови указују да је  Форићева убијена много раније него што је пронађена, односно у понедјељак - казао је наш извор.

Сазнајемо да се породица посљедњи пут са Ирмом чула у недјељу, након чега се, наводно, на њен телефон јављао Басарић, који је говорио да је Ирма “ту негдје”.

Из Кантоналног тужилаштва у Сарајеву јуче је саопштено да је осумњичени ухапшен на подручју сарајевске општине Нови Град и да је спроведен у МУП на криминалистичку обраду.

- Након испитивања, он ће бити предат у надлежност Тужилаштва КС на даље поступање. Испитаће га поступајућа тужитељка, која ће послије тога одлучити о евентуалном приједлогу притвора - казала је портпаролка Тужилаштва КС Азра Бавчић.

Навела је да је наређена и обдукција тијела, након чега ће се знати тачан узрок смрти. Бавчићева је истакла да се у овој фази истраге не може говорити о мотивима убиства и детаљима. Басарић има држављанство БиХ, али и Њемачке, јер је рођен у Оберхаузену.

 Упознали се на “Фејсбуку”

Ирма Форић и Сенад Басарић упознали су се путем “Фејсбука”.

- Ирма је недавно прославила рођендан, а кћерка јој је дошла у посјету са поклонима. На први поглед, њиховим комшијама и познаницима ништа није указивало да би се све могло овако завршити. Ирма и Сенад су наводно планирали да се вјенчају у петак, због чега је Сенад своје пријатеље питао да му буду кумови - казао је познаник Форићеве.

Додао је да је Ирма раније била у браку са генералом Сакибом Форићем, садашњим амбасадором БиХ у Пакистану. Након раскида упознала је другог мушкарца који је преминуо. Потом је упознала Басарића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана