Basarić nevjenčanu suprugu pretukao na smrt

Nebojša Tomašević
Basarić nevjenčanu suprugu pretukao na smrt

Sarajevo - Senad Basarić (59) iz Mostara uhapšen je zbog sumnje da je ubio nevjenčanu suprugu Irmu Forić (53), inače pripadnicu Granične policije BiH, koju je brutalno pretukao na smrt, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

 

 

Zločin je u srijedu popodne otkrila Irmina kćerka, koja je pronašla je majčino beživotno tijelo u stanu u sarajevskom naselju Dobrinja. Nezvanično, sumnja je odmah pala na Basarića, koji je i ranije u vezi ispoljavao agresivnu ljubomoru. On nije zatečen, pa je za njim raspisana potraga u koju se uključila Obavještajno-bezbjedonosna agencija (OBA), koja je počela da prati kretanje osumnjičenog. Izvor blizak istrazi je kazao da je utvrđeno da je Basarić nakon zločina mirno izašao iz zgrade.

- Treći dan nakon zločina vratio se do Irmine zgrade, da vidi šta se dešava, ne znajući da policija plete mrežu oko njega. Pošto je bio opkoljen sa svih strana, morao se predati, jer nije imao kuda da bježi - naveo je izvor iz policije.

Iako za sada nije poznat motiv ubistva, prema nezvaničnim informacijama, postoje indicije da se radi o zločinu iz strasti.

- Basarić je Irmu pretukao na smrt, a postoje određene informacije da je nožem posjekao po vratu, ali to nije potvrđeno. Vjeruje se da je zločin počinio iz ljubomore, nakon što se posvađao sa Irmom. Tragovi ukazuju da je  Forićeva ubijena mnogo ranije nego što je pronađena, odnosno u ponedjeljak - kazao je naš izvor.

Saznajemo da se porodica posljednji put sa Irmom čula u nedjelju, nakon čega se, navodno, na njen telefon javljao Basarić, koji je govorio da je Irma “tu negdje”.

Iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu juče je saopšteno da je osumnjičeni uhapšen na području sarajevske opštine Novi Grad i da je sproveden u MUP na kriminalističku obradu.

- Nakon ispitivanja, on će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje. Ispitaće ga postupajuća tužiteljka, koja će poslije toga odlučiti o eventualnom prijedlogu pritvora - kazala je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Navela je da je naređena i obdukcija tijela, nakon čega će se znati tačan uzrok smrti. Bavčićeva je istakla da se u ovoj fazi istrage ne može govoriti o motivima ubistva i detaljima. Basarić ima državljanstvo BiH, ali i Njemačke, jer je rođen u Oberhauzenu.

 Upoznali se na “Fejsbuku”

Irma Forić i Senad Basarić upoznali su se putem “Fejsbuka”.

- Irma je nedavno proslavila rođendan, a kćerka joj je došla u posjetu sa poklonima. Na prvi pogled, njihovim komšijama i poznanicima ništa nije ukazivalo da bi se sve moglo ovako završiti. Irma i Senad su navodno planirali da se vjenčaju u petak, zbog čega je Senad svoje prijatelje pitao da mu budu kumovi - kazao je poznanik Forićeve.

Dodao je da je Irma ranije bila u braku sa generalom Sakibom Forićem, sadašnjim ambasadorom BiH u Pakistanu. Nakon raskida upoznala je drugog muškarca koji je preminuo. Potom je upoznala Basarića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana