Бањалучанину са банковне картице скинули 2.600 марака

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Након пријаве да је један Бањалучанин био жртва компјутерске преваре полиција је покренула истрагу у највећем граду Српске.

Непознато лице или више њих је вршило превару на начин да је путем интернет странице за куповину и потражњу нових и половних ствари контактирало оштећено лице, а након што су се договорили око куповине, путем лажне странице брзе поште, тражило од оштећеног да унесе податке банковне картице, након чега су са рачуна извршене три трансакције и скинут новац у износу од око 2.695 КМ - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Компјутерска превара пријављена је у Бањалуци.

Полиција је уједно савјетовала грађане да је преваре могуће препознати по томе што се „купци” јављају изван платформи страница за купопродају, шаљући им линк, који би требао да је линк за приступ курирској служби, са циљем преузимања уплате и слања артикла од стране продавца.

У том линку се од грађана тражи да, између осталог, унесу и број банковне картице, ЦВВ или ЦВЦ код, као и период важења картице.

– Полицијска управа Бањалука, апелује на све грађане да приликом куповине или продаје, преко интернета не насједају на овакве видове превара, те да ни у ком случају не откривају напријед наведене податке другим лицима, уколико платформе за купопродају не предвиђају онлајн плаћање, те да у сваком случају уколико посумњају да су жртва преваре, неопходно је да што прије контактирају банку, како би се извршило блокирање картице, а да свему обавијесте најближу полицијску станицу- саопштено је из полиције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана