Бањалучанин осумњичен за насиље остаје иза решетака, грађани који су га пријавили у страху

ГС
Бањалучанин осумњичен за насиље остаје иза решетака, грађани који су га пријавили у страху

БАЊАЛУКА - Основни суд у Бањалуци продужио је за још два мјесеца притвор Дејану Татићу из Бањалуке осумњиченом да је починио кривично дјело насиље у породици, у стицају са кривичним дјелом угрожавање сигурности, као и неовлаштеном производњом и прометом дрога.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука тражило је продужење притвора због бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће починити кривично дјело којим пријети.

Татић је осумњичен да је 4. јула ове године физички напао Т.В. из Бањалуке са којом је у емотивној вези, а сутрадан у улици Бранка Поповића у Бањалуци, пријетио Б.Р. из овог града. На терет му се ставља и да је, у тачно неутврђеном временском периоду, ради продаје држао већу количину екстазија.

Исход поступка против Татића са зебњом прате станари дијела улице Бранка Поповића у Бањалуци, који су полицији пријавили његов напад на дјевојку, због чега су писали свим надлежним институцијама.

Тврде да је њихова безбједност угрожена.

“Оправдано сумњамо да је наведени спреман урадити све како би се осветио нашим комшијама које су као савјесни грађани поступили на начин да спријече започети физички напад на женску особу који се десио 4. јула 2022. године у вечерњим сатима, на дјечијем игралишту у нашем насељу у Улици Бранка Поповића у присуству великог броја дјеце и родитеља. Такође, с обзиром на изречене пријетње упућене на начин да је ‘спреман ватреним оружјем напасти нашу дјецу како би се осветио’, обузети смо страхом”, навели су станари овог дијела Бањалуке, у писму упућеном медијима и правосудним институцијама.

Захтијевају информације о даљем току поступка против Татића, те наглашавају како су “потресени и у паници”,преноси Мондо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана