Banjalučanin osumnjičen za nasilje ostaje iza rešetaka, građani koji su ga prijavili u strahu

GS
Banjalučanin osumnjičen za nasilje ostaje iza rešetaka, građani koji su ga prijavili u strahu

BANjALUKA - Osnovni sud u Banjaluci produžio je za još dva mjeseca pritvor Dejanu Tatiću iz Banjaluke osumnjičenom da je počinio krivično djelo nasilje u porodici, u sticaju sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti, kao i neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka tražilo je produženje pritvora zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će počiniti krivično djelo kojim prijeti.

Tatić je osumnjičen da je 4. jula ove godine fizički napao T.V. iz Banjaluke sa kojom je u emotivnoj vezi, a sutradan u ulici Branka Popovića u Banjaluci, prijetio B.R. iz ovog grada. Na teret mu se stavlja i da je, u tačno neutvrđenom vremenskom periodu, radi prodaje držao veću količinu ekstazija.

Ishod postupka protiv Tatića sa zebnjom prate stanari dijela ulice Branka Popovića u Banjaluci, koji su policiji prijavili njegov napad na djevojku, zbog čega su pisali svim nadležnim institucijama.

Tvrde da je njihova bezbjednost ugrožena.

“Opravdano sumnjamo da je navedeni spreman uraditi sve kako bi se osvetio našim komšijama koje su kao savjesni građani postupili na način da spriječe započeti fizički napad na žensku osobu koji se desio 4. jula 2022. godine u večernjim satima, na dječijem igralištu u našem naselju u Ulici Branka Popovića u prisustvu velikog broja djece i roditelja. Takođe, s obzirom na izrečene prijetnje upućene na način da je ‘spreman vatrenim oružjem napasti našu djecu kako bi se osvetio’, obuzeti smo strahom”, naveli su stanari ovog dijela Banjaluke, u pismu upućenom medijima i pravosudnim institucijama.

Zahtijevaju informacije o daljem toku postupka protiv Tatića, te naglašavaju kako su “potreseni i u panici”,prenosi Mondo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana