Бањалучанин ослобођен оптужби за покушај изнуде новца од власника ресторана „Мај Веј“

Небојша Томашевић
Бањалучанин ослобођен оптужби за покушај изнуде новца од власника ресторана „Мај Веј“

БАЊАЛУКА - Бањалучанин Драган Радаковић (47) у бањалучком Окружном суду је ослобођен оптужби да је, пријетећи убиством, покушао да изнуди 55.000 KM од власника ресторана „Мај Веј“ Младена Мишковића.

Пресуду је изрекло вијеће којим је предсједавао судија судија Драган Улетиловић.

- Нема доказа да је оптужени починио оно за шта га терете. То није на несумњив и јасан начин доказано. Овдје се цијенила озбиљна пријетња, а оштећени није на јасан начин изнио да је то схватио озбиљно. Прво је рекао да није, а послије да је озбиљно схватио - рекао је Улетиловић.

Додао је и да није утврђено да ли је оптужени на цедуљи на којој је написао свој број телефона и дао оштећеном оставио свој траг.

- Цедуља није вјештачена и није на несумњив начин доказана  његова веза са њом - појаснио је судија Улетиловић.

Тужилац Слободан Салић најавио је жалбу на пресуду.

Радаковић је био оптужен да је новац од Мишковића покушао да изнуди 22. јуна 2016. године. Према оптужници, тог дана дошао је код њега у ресторан „Мај Веј“ и рекао му да има шест дана да му да 55.000 КМ или ће га убити. Наведено је да му је дао цедуљу на којој је написао број на који треба да му се јави када скупи новац.

Мишковић је, наведно је, том приликом оптуженом рекао да ће га пријавити те га је фотографисао телефоном као и спорну цедуљу и све испричао полицији. Након тога Радаковић је ухапшен.

Мишковић је током суђења у бањалучком Окружном суду препознао оптуженог као особу која му тражила новац пријетећи му убиством.

Радаковић је  устврдио да му је све монтирано и да с тим нема везе. Истакао је и да није његов рукопис на спорној цедуљи.

Радаковић раније осуђиван

Драган Радаковић познат је по кривичним дјелима и два пута је осуђиван због разбојништва.

Током 2018. године осуђен је у бањалучком Окружном суду на шест и по година затвора због пљачке продавнице „Мој маркет“ те напада на полицајце, на које је бацио два ножа.

Крајем 2017. године осуђен је на четири године затвора због покушаја пљачке бањалучке продавнице „Даца и Ана“ и још три разбојништва. Проглашен је кривим за пљачке трговина „Весна“, „Супер Корт“ и „Код Брке“ из којих је пријетећи ножем отео око 1.700 КМ.

Познат је и по томе што га је током пљачке продавнице „Даца и Ана“ власник отјерао гађајући га разним артиклима и главицама купуса.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана