Banjalučanin oslobođen optužbi za pokušaj iznude novca od vlasnika restorana „Maj Vej“

Nebojša Tomašević
Banjalučanin oslobođen optužbi za pokušaj iznude novca od vlasnika restorana „Maj Vej“

BANjALUKA - Banjalučanin Dragan Radaković (47) u banjalučkom Okružnom sudu je oslobođen optužbi da je, prijeteći ubistvom, pokušao da iznudi 55.000 KM od vlasnika restorana „Maj Vej“ Mladena Miškovića.

Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija sudija Dragan Uletilović.

- Nema dokaza da je optuženi počinio ono za šta ga terete. To nije na nesumnjiv i jasan način dokazano. Ovdje se cijenila ozbiljna prijetnja, a oštećeni nije na jasan način iznio da je to shvatio ozbiljno. Prvo je rekao da nije, a poslije da je ozbiljno shvatio - rekao je Uletilović.

Dodao je i da nije utvrđeno da li je optuženi na cedulji na kojoj je napisao svoj broj telefona i dao oštećenom ostavio svoj trag.

- Cedulja nije vještačena i nije na nesumnjiv način dokazana  njegova veza sa njom - pojasnio je sudija Uletilović.

Tužilac Slobodan Salić najavio je žalbu na presudu.

Radaković je bio optužen da je novac od Miškovića pokušao da iznudi 22. juna 2016. godine. Prema optužnici, tog dana došao je kod njega u restoran „Maj Vej“ i rekao mu da ima šest dana da mu da 55.000 KM ili će ga ubiti. Navedeno je da mu je dao cedulju na kojoj je napisao broj na koji treba da mu se javi kada skupi novac.

Mišković je, navedno je, tom prilikom optuženom rekao da će ga prijaviti te ga je fotografisao telefonom kao i spornu cedulju i sve ispričao policiji. Nakon toga Radaković je uhapšen.

Mišković je tokom suđenja u banjalučkom Okružnom sudu prepoznao optuženog kao osobu koja mu tražila novac prijeteći mu ubistvom.

Radaković je  ustvrdio da mu je sve montirano i da s tim nema veze. Istakao je i da nije njegov rukopis na spornoj cedulji.

Radaković ranije osuđivan

Dragan Radaković poznat je po krivičnim djelima i dva puta je osuđivan zbog razbojništva.

Tokom 2018. godine osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na šest i po godina zatvora zbog pljačke prodavnice „Moj market“ te napada na policajce, na koje je bacio dva noža.

Krajem 2017. godine osuđen je na četiri godine zatvora zbog pokušaja pljačke banjalučke prodavnice „Daca i Ana“ i još tri razbojništva. Proglašen je krivim za pljačke trgovina „Vesna“, „Super Kort“ i „Kod Brke“ iz kojih je prijeteći nožem oteo oko 1.700 KM.

Poznat je i po tome što ga je tokom pljačke prodavnice „Daca i Ana“ vlasnik otjerao gađajući ga raznim artiklima i glavicama kupusa.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana