Бањалучани ухапшени због крађе телета и јагњади

ГС
Бањалучани ухапшени због крађе телета и јагњади

БАЊАЛУКА - Бањалучани Р.К. и Р.М. ухапшени су због сумње да су извршили више крађа.

Они су ухапшени у акцији "Сточар", коју је Полицијска управа Бањалука спровела у сарадњи са Полицијским управама Приједор и Мркоњић Град.

-Наведена лица осумњичена су да су у периоду од 20.маја до 13. јуна ове године на подручју Бањалуке, Приједора и Мркоњић Града починила више кривичних дјела крађ', те да су оштећеним лицима причинила материјалну штету од око 5.000 КМ - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Додају да је на основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, извршен претрес куће, помоћних објеката и покретних ствари које користи лице Р.К, те је том приликом пронађена и одузета ситна стока (теле и јагњад), грађевинска машина, грађа и цемент, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела.

-У току је криминалистичка обрада наведених лица, а све мјере и радње предузимају се под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука. Након комплетирања и документовања предмета против лица Р.К. и Р.М. биће поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима - закључује се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана