Banjalučani uhapšeni zbog krađe teleta i jagnjadi

GS
Banjalučani uhapšeni zbog krađe teleta i jagnjadi

BANjALUKA - Banjalučani R.K. i R.M. uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili više krađa.

Oni su uhapšeni u akciji "Stočar", koju je Policijska uprava Banjaluka sprovela u saradnji sa Policijskim upravama Prijedor i Mrkonjić Grad.

-Navedena lica osumnjičena su da su u periodu od 20.maja do 13. juna ove godine na području Banjaluke, Prijedora i Mrkonjić Grada počinila više krivičnih djela krađ', te da su oštećenim licima pričinila materijalnu štetu od oko 5.000 KM - saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodaju da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi lice R.K, te je tom prilikom pronađena i oduzeta sitna stoka (tele i jagnjad), građevinska mašina, građa i cement, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

-U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica R.K. i R.M. biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana