Адвокат Ступар пријављиван 13 пута због породичног насиља

Н. Т.
Адвокат Ступар пријављиван 13 пута због породичног насиља

БАЊАЛУКА - Бањалучки адвокат Драган Ступар, који је ухапшен јуче, пријављиван је полицији чак 13 пута породичног насиља, односно због сумњи да је злостављао бившу супругу којој је наводно пријетио и оружјем, потврђено је "Гласу Српске".

Он је ухапшен у акцији "Адвокат" због сумње да је починио више кривичних дјела, а приликом хапшења код њега су пронађена четири пиштоља и већа количина муниције.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводећи иницијале, Ступара терете да је починио кривична дјела  породично насиље,  недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја те напад на судију или јавног тужиоца.

Ступар је јутрос након испитивања предат у надлежност у надлежност Републичког тужилаштва.

- Осумњичени ће бити испитан од стране републичког јавног тужиоца, након чега ће бити одлучено да ли ће против њега бити стављен приједлог за одређивање мјере притвора – рекли су у поменутом тужилаштву не наводећи друге детаље.

Из МУП-а је саопштено да су током акције  на основу писмене наредбе Окружног суда у Бањалуци претресли приватне и пословне просторије осумњиченог. Сазнајемо да су претресени његов стан и канцеларија.

– Приликом претреса просторија које користи осумњичени Д.С.  је пронађено и привремено одузет већи број предмета који се могу довести у везу са горе извршеним кривичним дјелима. Нађена су четири пиштоља, 435 комада муниције различитог калибра, мобилни телефон и други докази – рекли су у полицији.

Према незваничним информацијама Ступара сумњиче да је дуже вријеме малтретирао бившу супругу.

-  Према пријавама које су поднесене против њега полицији он ју је злостављао  и психички и физички и на друге начине малтретирао. Чак је у једном наврату пријетио пиштољем у присуству малољетног дјетета-рекао је извор близак истрази.

Ступар је познати бањалучки адвокат који је заступао оптужене у великим случајевима убистава, трговине дрогом и другим тешким кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана