Advokat Stupar prijavljivan 13 puta zbog porodičnog nasilja

N. T.
Advokat Stupar prijavljivan 13 puta zbog porodičnog nasilja

BANjALUKA - Banjalučki advokat Dragan Stupar, koji je uhapšen juče, prijavljivan je policiji čak 13 puta porodičnog nasilja, odnosno zbog sumnji da je zlostavljao bivšu suprugu kojoj je navodno prijetio i oružjem, potvrđeno je "Glasu Srpske".

On je uhapšen u akciji "Advokat" zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela, a prilikom hapšenja kod njega su pronađena četiri pištolja i veća količina municije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći inicijale, Stupara terete da je počinio krivična djela  porodično nasilje,  nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija te napad na sudiju ili javnog tužioca.

Stupar je jutros nakon ispitivanja predat u nadležnost u nadležnost Republičkog tužilaštva.

- Osumnjičeni će biti ispitan od strane republičkog javnog tužioca, nakon čega će biti odlučeno da li će protiv njega biti stavljen prijedlog za određivanje mjere pritvora – rekli su u pomenutom tužilaštvu ne navodeći druge detalje.

Iz MUP-a je saopšteno da su tokom akcije  na osnovu pismene naredbe Okružnog suda u Banjaluci pretresli privatne i poslovne prostorije osumnjičenog. Saznajemo da su pretreseni njegov stan i kancelarija.

– Prilikom pretresa prostorija koje koristi osumnjičeni D.S.  je pronađeno i privremeno oduzet veći broj predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa gore izvršenim krivičnim djelima. Nađena su četiri pištolja, 435 komada municije različitog kalibra, mobilni telefon i drugi dokazi – rekli su u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama Stupara sumnjiče da je duže vrijeme maltretirao bivšu suprugu.

-  Prema prijavama koje su podnesene protiv njega policiji on ju je zlostavljao  i psihički i fizički i na druge načine maltretirao. Čak je u jednom navratu prijetio pištoljem u prisustvu maloljetnog djeteta-rekao je izvor blizak istrazi.

Stupar je poznati banjalučki advokat koji je zastupao optužene u velikim slučajevima ubistava, trgovine drogom i drugim teškim krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana