Тужилаштво затражило да Раилић и даље остане у притвору

Небојша Томашевић
Тужилаштво затражило да Раилић и даље остане у притвору

САРАЈЕВО - Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ затражио је продужење притвора осумњиченом за организовани шверц дрогом Далибору Раилићу (37) званом Дуги којег осим тога сумњиче за наручивање убиства начелника криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор Раденка Башића.

- Приједлог за продужење притвора упућен је Суду БиХ због опасности од бјекства осумњиченог, као и опасности да би осумњичени боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето. На данас одржаном рочишту у Суду БиХ, поступајући тужилац детаљно је образложио приједлог за продужење притвора  -саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Наводи се да Раилића терете за организовани криминал, повезан са неовлашћеним прометом опојних дрога на подручју Приједора и околине, као и друга кривична дјела укључујући и убиство начелника крим-полиције Приједор, Раденка Башића у марту ове године.

- Тужилаштво БиХ проводи интензивне истражне радње са партнерским институцијама у БиХ и иностранству, са циљем окончања истраге против организоване криминалне групе, која обухвата и осумњичене за тешка кривична дјела, са подручја Градишке, који су још у бјекству или се њихово изручење очекује из сусједних земаља гдје се налазе у притвору или одређеним мјерама забране -саопштено је из Тужилаштва.

Истиче се да ће ускоро  бити одржани састанци са званичницима правосудних и полицијских институција у Српској, како би се договорили даљи кораци у процесуирању тешког убиства начелника крим-полиције Приједор, што је кривично дјело за које према важећем законодавству, може бити изречена казна доживотног затвора.

Раилићу је Суд БиХ раније одредио и продужио притвор због сумње да је био дио  криминалне групе која се бавила међународном трговином дрогом.

Башић је убијен 21. марта у приједорском насељу Пећани, а као директни извршилац злочина осумњичен је Александар Миљатовић који је у истрази признао да је то урадио по налогу Раилића.

У овом случају као помагач у  убиству означен је Игор Репајић којег терете да је након злочина помогао куму Миљатовићу да побјегне с мјеста злочина. Миљатовићу и Репајићу Окружни суд у Бањалуци такође је продужио  притвор за још два мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана