Тројици Бањалучана 12 година робије због шверца и држања наркотика

Небојша Томашевић
Foto: Глас Српске

БАЊАЛУКА - Остоја Кутић (43), Марко Антонић (28) и Никола Копрена (28) из Бањалуке осуђени су у бањалучком Окружном суду на по четири године затвора због шверца наркотицима и држања дроге ради даље продаје.

Суд није прихватио тезу Тужилаштва да су они чинили групу па су осуђени за блажи облик кривичног дјела неовлашћена производња и промет опојним дрогама.

Копрена је, осим за то дјело, осуђен и за омогућавање уживања опојних дрога.

Пресуду је изрекло судско вијеће којим је предсједавао Пане Гаврић.

Кутић је осуђен јер је у марту лани  два пута продао марихуану по цијени од 80 и од 40 марака  и  јер је у септембру још два пута продао дрогу по цијени од 10 КМ. У пресуди стоји да је осуђен и јер је код себе држао ради продаје око 360 грама марихуане.

Антонић је, како се наводи у пресуди, проглашен кривим јер је од маја 2018. до јуна 2019. године више пута продао марихуану по цијенама од по 10 и 15 КМ.

Копрена је осуђен јер је код себе ради продаје држао око 0.179 грама кокаина, мању количину марихуане и 119 таблета екстазија. За то је добио три и по године затвора те још годину јер је другима омогућавао да уживају кокаин и марихуану па му је суд  изрекао јединствену казну од четири године.

Након изрицања пресуде Кутићу и Антонићу продужен је притвор.

Вријеме које су оптужени до сада провели у  притвору урачунато им је у казну -Копрени је урачунат мјесец, а Антонић и Кутић су иза решетака од 15.септембра лани кад им је одређена поменута мјера.

Одбрана оптужених најавила је жалбе на пресуду.

Заједно са осуђеним тројцем на оптужници се налазио и Бобан Кантар (29) из Бањалуке, који је признао кривицу и осуђен на четири године затвора. У оптужници се наводи да је Кантар од њему познатих лица набављао, вагао,  препакивао и продавао наркотике. Ангажовао је Копрену и Кутића да скривају дрогу коју је од њих преузимао и продавао. Према оптужници, Кантар је у поменутом периоду више пута продао наркотике, а цијена је зависно од количине била од 50 до неколико хиљада марака

Оптужницом је обухваћен  и Мирослав Калабић (36) који се налази у бјекству и против кога ће се такође суђење водити одвојено.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана