Суђење тројцу ухапшеном у акцији “Келнер”: Оптужени негирају тврдње свједока

Небојша Томашевић
Суђење тројцу ухапшеном у акцији “Келнер”: Оптужени негирају тврдње свједока

БАЊАЛУКА - Свједок тужилаштва Горан Ганић казао је да је од оптуженог Душана Глишића (29) из Градишке купио кокаин за 50 евра, док је Срђан Савановић изјавио да му је оптужени Далибор Панић (38) дао кокаин да ужива, али да од њега није куповао дрогу.

Изјаве ових свједока прочитао је у бањалучком Окружном суду тужилац Александар Симоновић на суђењу поменутом двојцу. Осим Панића и Глишића, који су радили као конобари у кафићима у Градишци, у овом предмету заједно са њима суди се њиховом суграђанину Милану Грујићу (38), који је био запослен на бензинској пумпи у Градишци.

- Чуо сам да Глишић продаје кокаин и питао сам га има ли робе, а он ми рекао да изађем изван локала. Дао сам му 50 евра, а он мени врећицу - наведено је између осталог у изјави Ганића.

Оптужену тројку терете за неовлашћену производњу и промет дроге, док је Грујић оптужен и за недозвољено држање полуаутоматског пиштоља “шкорпион”. Током суђења прочитана је и изјава Константина Чубрила, који је казао да је дрогу куповао од Дарија Глишића за износе од 100 до 300 марака. Читањем изјава поменутих свједока тужилаштво је завршило извођење планираних доказа против оптужених у овом предмету.

Свједоци одбране оптуженог Глишића Жарко Ђурић и Ивана Џомбас-Фетах истакли су да га знају као колегу из угоститељског објекта “Гурман” и да се, колико знају, он није бавио сумњивим стварима. Ђурић је рекао да Чубрила није виђао у “Гурману” и да Глишић није радио ништа изван конобарског посла. Фетахова је такође рекла да поменути оптужени није радио ништа изван свакодневног посла и да није било окупљања сумњивих лица у локалу када он ради. Свједок одбране оптуженог Грујића Зоран Полић изјавио је да је мајка оптуженог имала пиштољ “шкорпион”.

- Она је са мном била у школи полиције и добровољно је отишла на ратиште, гдје је погинула. Пиштољ који је имала, а након њене погибије, предали су њеној мајци - рекао је Полић.

Глишића, Грујића и Панића бањалучко Окружно тужилаштво терети да су заједно, од почетка 2020. године, па све до 26. новембра прошле године на подручју Градишке куповали, држали и продавали кокаин. Како је наведено Грујић је организовао мрежу посредника те набављао кокаин од С. Р. и то најчешће по 10 грама за 500 евра, а затим је дрогу препродавао Панићу у количинама од по 10 до 20 грама, за износ од 600 до 1.200 евра. Панића терете да је дрогу вагао и препакивао у мање количине те дистрибуисао корисницима на подручју Градишке, најчешће од по 0,5 грама за износ од 100 КМ. Глишић се терети да је од Грујића набављао кокаин најчешће у мањим количинама, од по два до три грама, за 200 до 600 КМ, а затим дрогу дистрибуисао корисницима по мало већим цијенама за исте количине, на подручју Градишке. Глишића терете да је и од Панића повремено преузимао мање количине кокаина који је стављао у промет. Тројац је ухапшен у новембру прошле године у полицијској акцији “Келнер” у Градишци, када је пронађена мања количина кокаина.

Приговори

Бранилац оптуженог Душана Глишића адвокат Раде Ћулибрк истакао је да изјаве свједока Константина Чубрила, Горана Ганића и Срђана Савановића нису сачињене у складу са законским правилима. Напоменуо је да у изјави Чубрило помиње да је дрогу куповао од Дарија Глишића, а такво лице није ни оптужено. Навео је и да је у оптужници наведено да је Глишић дрогу продавао за цијену од 200, па чак и 600 КМ, а свједок каже да је од њега купио дрогу за 50 евра. Тужилац Александар Симоновић је истакао да је свједок Чубрило рекао да Глишић ради у локалу “Гурман” и да је то лице у ствари Душан Глишић па се вјероватно ради о грешци у записнику.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана