Старац пијан из пушке пуцао у комшију

Јелена Станић
Старац пијан из пушке пуцао у комшију

ПРИЈЕДОР - Саво В. (71) из Приједора ухапшен је због сумње да је, у Јутрогошти код Приједора, пијан из полуаутоматске пушке испалио неколико хитаца, а један у правцу комшије С. В. (51), али га на срећу није погодио, незванично сазнаје "Глас Српске".

Инциденту који се десио у сриједу увече су, према непотврђеним информацијма, претходиле размирице које трају дуже вријеме.

- Њих двојица су и раније имали несугласица, али није познато око чега. Спекулише се да је разлог напада освета због ранијих сукоба. Наводно је С. Ј. истукао старца - казао је извор "Гласа Српске".

Према његовим ријечима, Саво В. није био насилна особа, али се претпоставља да је алкохол кумовао нападу. 

У Полицијској управи Приједор казали су, не наводећи детаље, да им је случај пријављен у 19 часова

- Осумњиченог С. В.  теретимо да је из полуатоматске пушке испалио више хитаца од којих један у правцу З.Ј, а са пуцњавом је наставио и када је стигла полиција - рекли су ПУ Приједор.

Додали су да су под надзором Окружног тужилаштва Приједор претресли кућу и помоћне објекте осумњиченог ради прибављања доказа те због утврђивања околности под којима се покушај убиства десио.

У претресима куће и помоћних објеката осумњиченог Приједорчанина Саве В.  пронађено је оружје.

- Одузете су двије полуаутоматске пушке, аутоматска пушка, ручна бомба и муниција. Сви предмети депоновани су у депозит Основног суда у Приједору, а осумњичени С.В. је уз извјештај за покушај убиства предат Окружном тужилаштву Приједор -  рекли су у приједорској полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана