Сестре поријеклом из БиХ погинуле у удесу у Шведској

Агенције
Сестре поријеклом из БиХ погинуле у удесу у Шведској

ГЕТЕБУРГ - У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила јуче ујутро око четири сата у Гетебургу погинуле су четири особе чија је старост око 20 година, а како је потврђено, нажалост, међу страдалим су и двије сестре Елма (19) и Ирма Усто (20).

Оне су кћерке Џенане и Мидхата Усте, који су се послије рата одселили у Шведску гдје живе и раде, преноси Фактор.

"Још смо у шоку. Нема више мојих унука. Много су вољеле Сарајево и често су долазиле да обилазе родбину и пријатеље. У априлу су требале доћи у Сарајево и већ су биле резервисале карте", рекао је у телефонском разговору за Фактор дјед Алија Усто који је додао да су родитељи још увијек у болници након што им је саопштена вијест о трагичној смрти кћерки.

Бројни медији у Шведској пишу о трагичној несрећи у Гетебургу.

"Полиција је добила обавјештење да је око 4.07  један аутомобил ударио директно у бетонски стуб на дијелу аутопута Е20 Олскроксмотет, који пролази средином Гетебурга. Узрок несреће је највјероватније клизав пут и неприлагођена брзина".

Полиција трага и за особом која је снимала сабраћајну несрећу прије доласка полиције и побјегла са мјеста несреће, што се класификовала као прекршај за ширење приватног снимка без дозволе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана