Расвијетљене обје пуцњаве у зеници, ухапшено 11 лица

Срна
Расвијетљене обје пуцњаве у зеници, ухапшено 11 лица

САРАЈЕВО - Припадници Управе полиције Министарства унутрашњих послова /МУП/ Зеничко-добојског кантон успјешно су расвијетлили оба случаја употребе ватреног оружја која су се догодила током протекла два дана на подручју Зенице, у којим је једно лице смртно страдало, а два лица задобила лакше повреде.

Расвјетљавање оба случаја реализовано је у сарадњи и под надзором Тужилаштва Зеничко-добојског кантона, саопштено је из кантоналног МУП-а.

Као резултат активности полиције на расвјетљавању случаја, на подручју Зенице, током протеклих неколико часова и ноћи, лоцирана су и ухапшена четири лица која се доводе у везу са употребом ватреног оружја, у којој су лицу Х.Ј. /38/, из Зенице, нанесене тјелесне повреде усљед којих је преминуло у Кантоналној болници Зеница.

У овој акцији ухапшена су лица чији су иницијали Х.Х. /33/, П.А. /26/, Ч.С. /26/ и Ч.М. /28/, сва из Зенице.

У саопштењу се наводи да је ухапшено и седам лица осумњичених да су учествовала у пуцњави која се догодила јуче око 23.00 часа у Улици прве зеничке бригаде, када су два лица задобила лакше повреде.

Ухапшена су лица чији су иницијали А.А, Б.Х, О.М, Г.А, В.М, С.Е. и Х.А.

Над ухапшенима се спроводи криминалистичка обрада након чега ће, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и откривању извршилаца, бити предата на надлежност и даље поступање Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона.

У оквиру наведених активности полицијских тимова, а у складу са наредбама Општинског суда у Зеници, вршени су претреси стамбених објеката и возила која користе осумњичена лица, ради проналаска и одузимања предмета и оружја који потичу из извршених кривичних дјела и који ће бити кориштени као докази у даљем поступку.

У саопштењу је наведено да су сва лица, која су у оквиру ових активности и истраге ухапшена, од раније позната полицији као починиоци прекршаја или кривичних дјела.

"Напомињемо да ће на подручју Зенице у наредним данима бити спроведене појачане контроле и акције, у оквиру којих ће бити вршени детаљни прегледи угоститељских објеката, спортских кладионица, лица у објектима, појачане контроле у саобраћају, као и појачане контроле свих лица која су безбједносно интересантна полицијским структурама и која су евидентирана као извршиоци прекршаја и кривичних дјела", наведели су из МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана