Нови детаљи злочина у Фочи: Тешовић убио дијете возача који није хтио да га повезе

Д,О.
Нови детаљи злочина у Фочи: Тешовић убио дијете возача који није хтио да га повезе

ФОЧА – До злочина који је оставио у невјерици све мјештане Фоче дошло је како сазнаје "Глас Српске" када је Боривоје Тешовић (54) јуче покушао зауставити један аутомобил, али се возач из страха није зауставио, након чега је он запуцао на возило и том приликом убио његовог деветогодишњег сина.

Шта је мотив и због чега се Тешовић одлучио да крене пуца по људима, за сада није познато, али мјештани Фоче причају да овакав злочин не памте.

Кажу да се цијелог дана одвијала права драма, која је почела јуче око 15 часова.

- Тешовић је у мјесту Заваит изашао на локални пут са пушком и зауставио једно возило. Када је возач видио да стоји на путу и да у руци има пушку, он је стао. Тешовић је затим ушао у возило и запријетио му пушком и наредио да га вози до његове куће – прича извор "Гласа Српске",

Возач га је из страха одвезао, а Тешовић је из куће узео још једну пушку и бомбу и наредио тој особи да га вози назад. Возач је након тога побјегао од Тешовића и  одмах је обавијесто полицију.

Велики број полицајаца одмах је упућен на лице мјеста у потрази за Тешовићем.

- Након тога, он је опет на локалном путу покушао зауставити друго возило – сазнаје "Глас".

Осумњичени за убиство дјечака у Фочи Боривоје Тешовић никада није пријављиван за кривична дјела, али постоје сазнања да је боравио у Психијатријској болници на Сокоцу, рекао је портпарол Окружног јавног тужилаштва у Требињу Срђан Вукановић.

Вукановић је појаснио да Тешовић никада није пролазио кроз евиденцију Окружног јавног тужилаштва у Требињу, као и да имају сазнања да је раније боравио у Психијатријској болници на Сокоцу, али да о томе још немају потврду.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана