Нестанак младића Бојана Копрене мистерија и након седам година

Н. Т.
Нестанак младића Бојана Копрене мистерија и након седам година

БАЊАЛУКА - Убиство Бојана Копрене (26) из бањалучког насеља Буквалек и након седам година од његовог нестанка је под велом тајне, а истрага и даље тапка у мјесту.

У бањалучком Окружном тужилаштву, које је надлежно за овај случај, казали су да се истрага и даље води, али до сада нико није ухапшен за убиство.

- Тужилаштво је 17. јула 2019. године донијело наредбу о спровођењу истраге против једне или више непознатих особа због кривичног дјела убиство и оштећење туђе ствари - саопштили су из Тужилаштва.

Додали су да је наредба о спровођењу истраге достављена Управи за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске с циљем откривања починилаца кривичног дјела. У МУП-у РС нису давали информације о овом случају. Прије неколико година изгледало је да је овај злочин коначно ријешен када је полиција 19. јуна 2018. године ухапсила браћу Бошка и Богдана Диљевића из Бањалуке. Њима је на терет било стављено да су убили младића и закопали тијело. Међутим, истрага је обустављена и они су пуштени на слободу.

- Тужилаштво 10. јуна 2019. године донијело наредбу о обустави истраге против Богдана и Бошка Диљевића, због убиства Бојана Копрене јер нема довољно доказа да су починили кривично дјело - појаснили су у бањалучком Окружном тужилаштву.

Према незваничним информацијама, истрага је обустављена јер је кључни свједок повукао изјаву да је видио злочин те истакао да је све измислио због страха од батина и дрског понашања полицијских инспектора.

Копрена је нестао 7. јула 2014. године, а посљедњи пут је виђен у близини кафане “Крчма код Розе” у Колима код Бањалуке. Нестанак је пријављен два дана касније. Окружно тужилаштво је у децембру 2017. године отворило истрагу о његовом убиству. За њим је више мјесеци трајала потрага по околним мјестима и Мањачи, али тијело није нађено.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана