Епилог јучерашње акције СИПА: Ухапшена тројка код које је пронађено више од килограма дроге

Н. Т.
Епилог јучерашње акције СИПА: Ухапшена тројка код које је пронађено више од килограма дроге

САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) ухапсили су јуче А. Г. (40) и Е.В. (36) из Сарајева те И.Б.(38) из Зенице након што су код њих пронашли око 1,25 килограма дроге амфетамин као и око 100 грама марихуане, потврђено је "Гласу Српске".

Портпарол СИПА Лука Миладиновић казао је да је акција спроведена на подручју Кантона Сарајево и Источног Сарајева, а усмјерена је на сузбијање шверца наркотицима.

Према његовим ријечима, акција је изведена по наредбама Основног суда у Сокоцу и Кантоналног суда у Сарајеву.

-  Ухапшене три особе сумњичимо за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога. Током акције претресене су три локације  и пронађено је око 1,250 грама непознате материје чија структура и састав указују да се ради о амфетамину, као и 100 грама највероватније канабис сативе. Заплијењена су и два  пиштоља са муницијом, четири мобилна телефона са сим картицама, као и аутомобил - рекао је Миладиновић.

Додао је да је одузета и одређена сума новца за који се сумња да је стечен кривичним дјелима.

-  Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА, лица лишена слободе биће предата у даљу надлежност Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево - истакао је Лука Миладиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана