Детаљи убиства у Кољанима код Лакташа: Убица откривен јер је напао комшиницу жртве

Небојша Томашевић
Foto: Д. Поздеровић

ЛАКТАШИ - Богдан Вајукић (22) из Лакташа осумњичен да је убио Гојка Веселића (76) у селу Кољани, а потом његово тијело бацио у бунар, пар часова прије злочина напао је и покушао да опљачка комшиницу убијеног, а због овог напада полиција је и открила да је он убица, сазнаје "Глас Српске".

У кући су биле Гордана Божић и њена мајка Даница Станић.

- То је било у недјељу 18 и 19 часова. Ударао је ногама по вратима и разбио стакло. Руком је разбио стакло на вратима, провукао руку и изнутра покушавао да откључа. Гледала сам смрти у очи - кроз сузе прича за "Глас Српске" Гордана.

Каже да је покушала да позове телефоном супруга, али јој је телефон због страха испадао из руку.

- Викала сам: "Полиција, полиција!". Мајка и ја биле смо у шоку и говорила сам само да ми је још једном видјети сина. Ваљда је чуо да неког зовемо и онда је сам отишао - каже Гордана.

Појашњава са су њен муж и син брзо стигли, а за њима и Вајукићево друштво с којим је цијели дан пио.

- Они су дошли и извињавали се. Рекли су нам да је он покушао да провали и да ће они то и посвједочити - каже Гордана.

Вајукић је након тога приведен

У међувремену је јуче ујутру Веселићева кћерка пријавила нестанак оца, а, извор "Гласа" каже да је полиција у кући старца пронашла трагове борбе и случај повезала са Вајукићем.

-  Вајукић је у полицији признао да је старца убио и бацио у бунар. Ухапшен је и Дејан П, који му је помогао  у злочину, али се  његова тачна улога још испитује - рекао је извор близак истрази.

Додаје да је из бунара испумпана вода и пронађено тијело старца. Извршен је увиђај и по налогу тужилаштва тело је превезено у Завод за судску медицину РС ради обдукције и утврђивања тачног узрока смртио.

Вајукићу стари знанац полиције, а данас му је, сазнајемо, требало да почне суђење због почињеног кривичнг дјела оптећење и одузимање туђе ствари.

Он је хапшен и  због крађе, а 2018. године и због тога што је аутомобилом пресрео, претукао, угурао у свој аутомобил и отео 500 КМ од С.Ћ (24). Вајукић је својим "голфом 4" јурио С. Ћ, који је био за воланом "мерцедеса". Вајукић га је пресрео, брутално испребијао несрећног младића и украо му 500 КМ. Потом га убацио у свој "голф" и одвезао и на крају избацио у близини надвожњака на дебелом минусу, а спасила га је  полицијска патрола која га је случајно уочила.

Тада су Вајукићеви познаници изјавили да је он био проблематичан још од дјетињства. Једном приликом је разбио прозоре и врата на кући старије комшинице, а и другим комшијама правио је проблеме и сијао страх по селу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана